KNSB-beker

Pallas Deventer - ESG KNSB-bekerwedstrijd

De eerste ronde van de kNSB-beker moest voor 29 oktober gespeeld zijn. De clubs kunnen onderling afspreken wanneer. ESG was op dierendag de eerste mede vanwege het toernooi in Hoogeveen. Van één wedstrijd missen we nog de uitslag en van één moet nog bekend worden wie het snelschaken heeft gewonnen. Geachte teamleiders denk ook eens aan uw schaakreporter.

UPDATE: Los heeft het snelschaken gewonnen en Staunton heeft pas afgelopen maandag na sluitingstijd gespeeld tegen Tjonger Aa Linde en met 3,5-05 gewonnen.

KNSB-beker wedstrijden worden soms minder belangrijk gevonden dan de normale competitie, maar dat kan geen reden zijn om geen verslag te maken. Van de negen betrokken clubs heb ik slechts twee met een verslag kunnen vinden. Daarvan is één gemaakt door uw schaakreporter om het goede voorbeeld te geven. Helaas een goed voorbeeld doet niet altijd volgen.

Een bekerwedstrijd is natuurlijk altijd spannend. Het hoeft maar op één bord mis te gaan en dan moet je al oppassen. In ieder geval blijkt LOS niet onverslaanbaar te zijn. Tegen het nietige SISSA kwamen ze niet verder dan 2-2. Raymon Oord en Matthijs de Jong wisten te winnen van Jan-Joris Groenewold en Benno de Jongh. Het snelschaken ging wel naar LOS met 3-1. LOS mag dus verder.

Ook Assen en de Spassky’s maakten er een 2-2 van. Bij de Spassky’s was Nico Schoonderwoerd opgesteld. Dat is lang geleden dat die een officiële partij speelde. Zo lang geleden dat hij geen rating heeft. Dat hij nog steeds kan schaken liet hij zien door van Pieter Tromp te winnen. Ivo Maris aan bord 3 blies Henk van Putten op, wat weer teniet werd gedaan door Roelof Kroon die Arjan Dwarshuis kansloos liet. Aan bord 1 won Rieks Taal van Joop Houtman zodat alle witspelers wonnen. Het vluggeren was meer eenzijdig. Pas bij een 3-0 achterstand wist Joop Houtman tegen te scoren.

ESG was zoals gezegd de eerste die ging spelen. Ze waren ook degene die het verste weg moesten. Omdat de wegen in onderhoud waren moesten ze ook nog omrijden. De wedstrijd begon voortvarend met winst van Jan van Os. Die zag een noodgedwongen stukoffer het maximale resultaat opleveren. Door verlies van Douwe Többen werd het weer 1-1. De laatste twee borden werden in de 10 seconden per zet beslist. Elke uitslag was mogelijk, maar de ESG-ers waren degenen die kraakten.

Hoogeveen had veel moeite met ZZS! (met uitroepteken). Alleen Herman Voss wist te winnen. Doordat er niemand verloor werd het 2,5-1,5 voor Hoogeveen.

De derby tussen de twee samenwerkings-verenigingen  HSP/Veendam en Haren&Oostermoer werd gewonnen door HSP/Veendam. Haren/Oostermoer kwam zacht gezegd niet in hun sterkste opstelling opdraven. 4-0 lag in de lijn der verwachting maar het werd 3-1 doordat Johan Meirink wist te winnen van Rienk Hoogeveen.

Staunton wist dik te winnen van de samenwerkingsclubs Tjonger Aa Linde die het gebied tussen de riviertjes Tjonger, Aa en Linge bestrijkt. Dat de afkorting TAL verwijst naar de grote wereldkampioen Tal is niet geheel toevallig. Op papier een gelijkwaardige tegenstander. Zo zie je dat ook bij gelijkwaardige tegenstanders de score hoog kan uitvallen.

ZZS – Hoogeveen: 1,5-2,5

DSG-Pallas – ESG 3-1

verslag ESG

SISSA – LOS  2-2 (?-?)

Tjonger Aa Linde – Staunton  0,5-3,5

verslag Staunton

HSP/Veendam – Haren&Oostermoer 3-1

Assen – Spassky’s  2-2 (3-1)

verslag Assen

persoonlijke uitslagen

Volgende ronde moet voor 9 december gespeeld zijn:

LOS – Hoogeveen

Staunton – Groninger Combinatie

Assen – DSG Pallas

Schaakwoude – HSP/Veendam

Graag verneemt de schaakreporter wanneer de beker wedstrijd worden gespeeld.

Geplaatst in Uncategorized
5 comments on “KNSB-beker
  1. Roland schreef:

    Is gewoon netjes doorgegeven dat LOS het snelschaken tegen SISSA met 3-1 won. De KNSB verwerkte het pas vanmiddag.

  2. Erwin van Pelt schreef:

    Beste Jan

    De wedstrijd TAL-Staunton is gisteravond pas gespeeld. Uitslag 0.5-3.5 voor Staunton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: