Zaterdag KNSB

Zaterdag is het weer zover. Achttien teams uit de NOSBO gaan dan weer aan de slag. Dat is 17×8+1×10=146 schakers. De creme de la creme van het noordelijk schaak. En voor Cor die het zaterdag nog alleen maar via internet kan volgen: de wedstrijd van de Groninger Combinatie tegen UVS is live te volgen. Een belangrijke wedstrijd, want ook UVS heeft zijn eerste twee wedstrijden gewonnen.

Een klasse lager speelt Assen thuis tegen Hardenberg. Een paar seizoenen geleden ging dit om het kampioenschap, dit jaar om degradatie te vermijden. Assen is versterkt dit jaar, maar dat heeft nog niet het gewenste resultaat. Twee keer verloren tot nu toe. Hardenberg moet nu de eerste scalp worden. In dezelfde groep speelt de Groninger Combinatie 2 tegen Sneek, een strijd om plaats drie.

In de derde klasse komen we een aantal derby’s tegen. De Spassky’s spelen thuis tegen HSP/Veendam. Die verloor in de vorige ronde verrassend van Hoogeveen en hebben dus iets goed te maken. De Spassky’s hebben beide wedstrijden nog gewonnen en zullen dat ook nu weer willen doen. In Haren speelt Haren&Oostermoer de derby tegen Hoogeveen. Dat gaf in het verleden in de Promotieklasse altijd een spannende wedstrijd te zien. Nu in de KNSB zal dat weer het geval zijn. Hoogeveen heeft 1x gewonnen en 1x verloren en Haren/Oostermoer 1x verloren en 1x gelijk gespeeld (tegen Staunton). Staunton mag naar Damwoude om Schaakwoude te bestrijden. Ook Staunton heeft nog maar één keer gelijk gespeeld en dat is toch wel weinig voor een team dat vorig seizoen bovenin mee bleef draaien.

Sissa heeft ook al beide wedstrijden gewonnen en mag nu naar Leeuwarden om Philidor 1847 2 te bestrijden. Die is het derde team die twee keer gewonnen heeft, maar wel met vier bordpunten meer. Dat zal dus een zware klus worden. Een Sissa dat vrij-uit kan spelen is in staat boven zichzelf uit te stijgen. Assen 2 ontvangt Mid-Fryslan en beide hebben nog geen punten gehaald. Een echt degradatieduel al in ronde drie.

In de vierde klasse speelt LOS tegen de combiclub Tjonger Aa Linde en moet natuurlijk hun favorietenrol weer waar maken. Hopelijk heeft de bekerwedstrijd tegen Sissa (2-2) hun er op gewezen dat een misser in een klein hoekje kan zitten. Ook het derde van de Groninger Combinatie heeft twee keer gewonnen en krijgt nu het tweede van Sneek op bezoek. Weer winnen is natuurlijk de boodschap. Hun vierde team kan hun helpen door Hardenberg 2 te verslaan. Die staat namelijk ook op twee winstpartijen.

Staunton 2 en ESG wachten nog op hun eerste punten en krijgen nu de gelegenheid voor om daar wat aan te doen. Staunton 2 gaat naar het tweede van Schaakwoude en ESG gat naar Leeuwarden naar het derde van Philidor 1847. Ze moeten beide nu wel punten gaan halen want anders neemt de spanning wel toe. Voordeel voor hun is wel dat ze beiden LOS al hebben gehad.

In de vijfde klasse wordt de tweede ronde gespeeld. Het tweede van Haren&Oostermoer ontvangt het tweede van Tjonger Aa Linde. Die was de eerste ronde vrij en we moeten dus even wachten om een oordeel over hun speelsterkte te geven. Het tweede van Sissa gaat naar Zwolle naar het tweede van ZSG. Assen 3 ontvang ZZS!. Omdat deze twee teams hun eerste wedstrijd hebben gewonnen kunnen we dus spreken van een topduel. Het vijfde van de Groninger Combinatie is vrij. Ze hebben wel het geluk dat dat is als de andere teams thuis spelen. Kunnen ze in ieder geval wel aanmoedigen en toekijken.

Alle geblesseerden en zieken die hun huis of ziekenhuis niet mogen verlaten nogmaals de opmerking dat de partijen van de Groninger Combinatie tegen UVS live te volgen zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor degenen die te lui zijn om van de bank af te komen.

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: