Hoofdklasse ronde 3

P9880920
In de beide hoofdklassen is de tweede ronde gespeeld.. Wat opvalt is dat in de hoofdklasse A er veel grote uitslagen viel te noteren, terwijl in hoofdklasse B er juist veel krappe uitslagen waren naast een gelijkspel.

Hoofdklasse A

Staunton – Van der Linde: 6,5-1,5

De eerste grote uitslag. Op papier moest Staunton natuurlijk winnen, maar dat gebeurt niet altijd. Dit was een makkelijke wedstrijd waarbij de overwinning regelmatig tot stand kwam.

Verslag Staunton

Middelstum – Groninger Combinatie 2: 3,5-4,5

Dit was de enige wedstrijd die spannend was en die om de 4-4 draaide. Opvallend was dat de vijf overwinningen allemaal door de zwartspelers werden behaald. Acht witspelers die hun voorzet niet ten gelde konden maken. Drie remises uit acht partijen,

verslag Middelstum

Bedum – Sissa : 0-8

In het korte verslag van Bedum wordt gesproken over een normale uitslag maar toch een leerzame avond. Had graag gezien dat het verslag daar verder op in ging al was het maar voor de komende tegenstanders van SISSA. Gezien het krachtsverschil is 8-0 te verwachten, maar meestal is er wel één die roet in het eten gooit. Zo wacht LOS nog steeds op zijn eerste 8-0 overwinning in de vierde klasse KNSB.

verslag Bedum   verslag Sissa

Leek – Roden: 5,5-2,5

De broedermoord. Dit was een wedstrijd tussen twee verenigingen die veel samen doen. Leek haalde een ruime overwinning die volgens Roden volkomen verdiend was

verslag Roden

Hoofdklasse B:

ESG – Hoogeveen: 3,5-4,5

P9880923
Alweer een derby tussen twee buurverenigingen. ESG verloor voor de tweede keer met het kleinst mogelijk verschil en dan krijg je al gauw als …als. Als Struik nu maar het remiseaanbod van Mellema had aangenomen. Dat deed hij echter niet en dat is wat telt.

verslag ESG

Lewenborg – Assen: 2,5-5,5

De enige dikke uitslag in Hoofdklasse B. Assen had zich versterkt met Ivo Maris voor Pieter Tromp. Opvallend is dat er bij Assen maar vier spelers twee keer hebben meegedaan en dus acht spelers die één keer hebben meegedaan. Dat Assen aan de bovenste borden punten scoorde was niet verrassend, wel dat ze ook aan de onderste twee borden wonnen.

verslag Alberts Schaakblog    verslag Assen

Groninger Combinatie 1 – Sissa 2: 4-4

Het verslag van de Groninger Combinatie door Jaap Ham verteld over het moeilijke leven van een teamleider als mensen niet kunnen. Het gevolg is dat zij net als Assen nu al twaalf spelers hebben ingeschakeld om de wedstrijden te spelen. Het leidde er wel toe dat de gemiddelde rating 33 punten hoger was dan in de eerste ronde. Daarmee kwamen ze dan in de buurt van Sissa 2. De bovenste twee borden won GC en de twee laagste borden gingen naar Sissa. Daartussen hield men elkaar in evenwicht met twee remises en en een zwarte winstpartij.

verslag Groninger Combinatie

HSP/Veendam – Het Kasteel: 3,5-4,5

HSP/Veendam wacht nog op een verslag, maar ze hebben de titel al wel gepubliceerd, HSP/Veendam 1 maakt in Nosbo status niet waar. En die titel klopt natuurlijk. Na in de eerste ronde zeer moeizaam gewonnen te hebben van ESG nu een verlies tegen Het Kasteel. Dat ligt natuurlijk niet aan de verre uitwedstrijden, want de uit spelende teams wonnen. Blijkbaar is een verre uitwedstrijd zeer goed voor de strijdlust. De Kasteelheren waren zaterdag tijdens hun ganzenmarkttoernooi dan ook zeer tevreden. Alleen waren er te weinig Kasteelheren aanwezig, het feestje in de vroege ochtend in Coevorden duurde blijkbaar te lang.

 

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: