Bekerperikelen

DSC_4191 (2)

In de NOSBO is de eerste ronde van de beker gespeeld. Dit leverde één grote en één minder grote verrassing op.

Valthermond zorgde voor de grote verrassing door het hoger ingeschatte Hoogeveen met een nederlaag naar huis te sturen. Wel is waar was Hoogeveen niet in hun sterkste opstelling, maar ze hadden toch genoeg kwaliteit meegenomen. Karel Stolte wist op bord 1 remise te spelen tegen Andries Mellema en Henk Stuut en Rens Sliedrecht wonnen aan bord 2 en 3 van resp. Leo Spaans en Jeroen Bottema. Jan Peek scoorde nog tegen aan bord, maar dat was dus niet voldoende.

Een niet zo grote verrassing of te wel een grote verrassing die net geen resultaat opleverde was het gelijkspel van HSP/Veendam 3 tegen ESG. ESG was wel gewoon met hun vier sterkste spelers opgekomen maar kregen op de eerste twee borden een nederlaag te slikken. De borden 3 en 4 wonnen wel. Het snelschaken was wel een prooi voor de emmenaren met 3,5-0,5. Daarmee deed HSP/Veendam 3 het beter dan hun tweede en vierde team. Die verloren namelijk allebei met 4-0 (tegen GC 1 en Leek 1).

Scepu en GC 2 was op voorhand een spannende wedstrijd. En dat werd het ook. Henk Pompstra wist voor GC Roelof Kroon op remise te houden, Tim Loos was de enige winnaar op bord 3 omdat bord 2 en 4 remise speelden. Een krappe overwinning voor GC 2 dus. Alle andere wedstrijden eindigden in een minimaal 3-1 overwinning voor de op papier sterkste team.

Hieronder een aantal verslagen van de teams.

uitslagen op de NOSBO-site

verslag Assen (tegen Leek 2)

verslag ESG 1 (HSP/Veendam 3)

verslag ESG 2 (van der Linde)

Verslag GC 1 (HSP/Veendam 2)

Verslag Scepu (GC 2)

 

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: