Hoofdklasse Nosbo

Assen - ESG

Afgelopen week werd de derde ronde van de Hoofdklasse NOSBO gespeeld. Nog wat vroeg misschien om te verwac hten dat alle verslagen al op de club-sites staan. Vandaar wat korte opmerkingen en wat minder linkjes.

Hoofdklasse A

Roden – Middelstum: 3,5-4,5

Roden had gehoopt nu eens te scoren, maar het werd het weer niet.

verslag Roden     verslag Middelstum

Groninger Combinatie 2 – Staunton: 3-5

Staunton nam wraak voor het bekerverlies in de KNSB door Het tweede van GC te verslaan. Dat gebeurde door winst op de bovenste vier borden. Op de onderste vier haalde GC met twee overwinningen en twee remises drie punten.

verslag Staunton

Sissa – Leek: 6,5-1,5

Sissa nam Leek serieus. Een verschil van gemiddeld 500 punten. En dat alleen maar omdat de rating van Maarten Roorda niet past bij de rest van het team. Dat er nog drie remises werden behaald is een compliment voor Leek en een schande voor Sissa.

Van der Linde – Bedum: 5-3

Van der Linde kwam met een taktische opstelling met de twee zwakste spelers op de borden 2 en 3. Dit keer had dit resultaat. Jan Oord haalde een prachtige prestatie door op bord 2 remise te spelen tegen Menno van ’t Veld. Zo zie je maar weer 400 ratingpunten minder is geen reden om je bij voorbaat kansloos te achten. De winst van Van der Linde werd op de onderste drie borden binnengehaald. Daar werd namelijk drie keer gewonnen.

De stand

Bovenaan Sissa en Staunton met drie gewonnen wedstrijden.

Onderaan Roden die drie keer heeft verloren waarvan twee keer met 4,5-3,5

 

Hoofdklasse B:

Het blijven toch spannende wedstrijden in deze poule. Geen enkel team haalde meer dan 4,5 bordpunt

Hoogeveen – HSP/Veendam:  4-4

In de KNSB had HSP/Veendam verloren van Hoogeveen en daarom kwamen ze vol revanche gevoelens naar Hoogeveen. In de wedstrijd hielden de bovenste vier borden elkaar in evenwicht met vier remises. Onderin hielden ze elkaar ook in evenwicht, maar dan met twee overwinningen en twee nederlagen.

verslag HSP

Assen – ESG: 4,5-3,5

Ook in de vierde wedstrijd verloor ESG met de kleinst mogelijke cijfers. De onderste drie borden gingen verloren voor ESG en ook bord 1 sneuvelde. Pas toen de stand 4,5-0,5 was kwam ESG terug. De drie nog gaande partijen werden alle drie gewonnen. Er heeft slechts één moment winst in gezeten voor ESG. Toen op bord 8 de Assenaar zo vriendelijk was om in het eindspel een stuk weg te geven stond de Emmenaar gewonnen. Die is echter pas dit jaar lid van een schaakclub en weet nu wat een pionnendoorbraak is. Pion liep door en de winst ging alsnog naar Assen.

verslag Assen  verslag ESG

Sissa 2 – Lewenborg: 4,5-3,5

Twee aan elkaar gewaagde teams die strijden tot de de dood of de gladiolen levert altijd spektakel op. Toch nog drie remise omdat niet iedereen meedeed. Sissa won drie keer en Lewenborg deed dat maar twee keer. Kortom Sissa 2 won en staat nu bovenaan. Houden ze dat zo, dan mogen ze in de nacompetitie tegen hun eerste spelen.

Het Kasteel – Groninger Combinatie: 4,5-3,5

Ook hier 4,5-3,5 voor de thuisclub. Het Kasteel was sterk opgekomen, inclusief Maarten Vinke die voor het eerst meedeed. Ook Richard Stegeman deed voor het eerst mee en dat leverde Het Kasteel gelijk twee bordpunten op. Het Kasteel scoorde boven- en onderin, de middenborden waren voor GC. Op papier waren dit de twee sterkste ploegen in deze ronde.

De Stand

Ook in de stand is het te zien dat de teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Sissa 2 staat bovenaan met twee overwinningen en een gelijkspel. Assen en Het Kasteel volgen met twee overwinningen en één nederlaag. ESG is de enige met 0 punten. Zij hebben drie keer met 4,5-3,5 verloren.

Geplaatst in Uncategorized
3 comments on “Hoofdklasse Nosbo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: