Trainingstoernooi

Behalve de grote en kleinere toernooien die er elk weekend wel zijn, zijn er ook aparte toernooien te vinden gericht op een selekt gezelschap. In Haren het kroegschaken (de laatste gewonnen door Machteld van Foreest). In Emmen vond afgelopen zaterdag zo’n soort toernooi plaats. Een toernooi voor de middengroep van ESG. Zeg maar het tweede team van ESG.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Alle 8 spelers van het tweede deden mee in een vierkampentoernooi. Zo’n toernooi waarin je drie partijen speelt met een uur bedenktijd. Een formule die vroeger in de tijd zonder digitale klokken zeer gewoon was. Om toch wat publiciteit te krijgen was de schaakreporter uitgenodigd om op deze mooie zaterdag (zonnetje scheen heerlijk) langs te komen. En dat deed de reporter natuurlijk graag, want vlak bij huis.

 

Gespeeld werd er in de showroom van Facilty partner. Een goede keuze want dit bedrijf is ook betrokken bij vele uitgaven van historische boeken over Emmen en omgeving. En laat dat nu een andere hobby van mij te zijn. Gespreksstof genoeg dus met de eigenaar van het bedrijf. De uitgaven voor voetbalverenigingen heb ik links laten liggen. Dat is geen hobby van mij, hoewel ik wel graag een goede voetbalwedstrijd zie. Die zijn er echter te weinig zodat ik volsta met de samenvattingen bij de NOS.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een hele dag aanwezig is wat lang dus ik heb me beperkt tot de eerste ronde en de lunch. En in de eerste zag ik een aantal thema’s voorbijkomen als: centraliseren van de koning in een pionneneindspel, doorschuiven van een pion kan soms goed uitpakken, terugslaan is niet verplicht, ongelijke lopers etc.

En wie de groepswinnaars waren zal ik later toevoegen. Ik kan in ieder geval zeggen dat het twee ESG-ers waren. Als het geslaagd is dan wordt het toernooi volgend jaar wat uitgebreid.

Bovenaan staat de foto van de organisator. U heeft hem vast al herkend. Voor die enkele die niet weet wie het is volgt hieronder wat meer informatie

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geplaatst in ESG, schaken, toernooien
One comment on “Trainingstoernooi
  1. […] Wat heeft ESG en Manchester gemeen. Lees dat op De Schaakreporter […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: