En wie werd er kampioen?

foto tweet GC 1 

De vraag was wie worden er kampioen. Het antwoord is:
Groninger Combinatie 1 in klasse 1A
Groninger Combinatie 2 in klasse 2A
SISSA in klasse 3A

Afbeelding kan het volgende bevatten: 8 mensen, inclusief Elias Oude Brunink, lachende mensen, staande mensen, schoenen en buiten
LOS in klasse 4A
en Sissa 2 was al kampioen in 5A

Zijn er dan ook degradanten? Ja:
Hoogeveen in klasse 3A

Vijf kampioenen en slechts één degradant.

Later heel misschien een uitgebreider verslag. Vooreerst moet u het doen met de clubverslagen (zie bij de uitslagen). Voor zover die er zijn natuurlijk.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen, tafel en binnenSissa /HSPVeendam (foto Rienk Hoogeveen)

Klasse 1A: Groninger Combinatie – Purmerend:  7-1

verslag GC 1

Klasse 2A: Groninger Combinatie 2 – MU Consult Apeldoorn 2:  5-3

Mozart (verslag GC 2)

WSG Winterswijk – Assen: 2,5-5,5

Assen sluit seizoen in stijl af (verslag Assen)

Klasse 3A: Philidor 1847 2 – De Spassky’s: 4,5-3,5

verslag De Spassky’s

Assen 2 – Schaakwoude: 3-5

verslag Schaakwoude    verslag Assen 2

Mid Fryslan – Haren&Oostermoer: 4-4

Sissa – HSP/Veendam 4,5-3,5

Staunton – Hoogeveen: 4,5 – 3,5

Staunton sluit af met overwinning

Klasse 4A: Philidor 1847 3 – Groninger Combinatie 4: 3,5-4,5

Dankzij de goede werken van ZD (verslag GC4)

Groninger Combinatie 3 – Schaakwoude 2: 6-2

Sneek 2 – LOS: 2-6

ESG Emmen – Qonnected Hardenberg 2: 5-3

verslag ESG

Staunton 2 – Tjonger Aa Linde

De laatste ronde (verslag Staunton)

Voorbeschouwing op de vrijdagavond.

Ik zou het bijna vergeten, maar morgen moet er nog een KNSB-ronde gespeeld worden. Dat komt er van als je een week lang de NJSK in Assen volgt. Als die afgelopen is dan denk je het schaakseizoen is voorbij. Maar neen dus, Nog één ronden en in alle vier klassen met NOSBO-teams gloort een kampioenschap voor een team van ons.

In klasse 1A kan de Groninger Combinatie met winst het kampioenschap pakken. Zelfs een gelijkspel is waarschijnlijk voldoende want ze hebben behalve een wedstrijdpunt ook vier bordpunten meer dan de nummer twee Paul Keres. Tegenstander is de op nummer 10 bivakerende Purmerend. Die hebben nog een theoretische kans op handhaving. Daarvoor moeten ze dan wel winnen van GC en dan hopen dat de concurrentie dik verliest. Onderschatting ligt op de loer.

In klasse 2A heeft het tweede van GC voldoende aan een gelijkspel voor het kampioenschap. Verlies zal waarschijnlijk inhouden dat ze op bordpunten de titel gaan missen. Zij mogen tegen de nummer 8 MU-consult Apeldoorn 2. Die staan 8e en nog niet helemaal veilig. Assen zal hopen op een verlies van GC-2 want dan liggen er voor hun kansen op het kampioenschap. Daarvoor moeten ze dan wel in het verre Winterswijk winnen van de plaatselijke Schaakgenootschap. En dan wel met 2 bordpunten meer dan het resultaat van de Schaakacademie Arnhem.

P9900481In klasse 3A staat Sissa bovenaan. Ze hebben dan wel 5,5 en 3,5 bordpunt minder dan de nummers twee en drie, maar wel 2 matchpunten meer. Een gelijkspel tegen HSP/Veendam volstaat dus. Als ze mochten verliezen dan kunnen ze nog hopen op een gelijkspel tussen de nummers twee en drie (Philidor 1847 2 en De Spassky’s) die elkaar in Leeuwarden treffen.

Hoogeveen zal tegen het al veilige Staunton proberen de degradatie te vermijden. Daarvoor moeten ze zelf winnen en hopen dat de wedstrijd tussen de nummers 7 en 8 (Schaakwoude en Assen 2) niet in een gelijkspel eindigt. Haren/Oostermoer speelt alleen voor een mooie wedstrijd tegen Mid-Fryslan.

In klasse 4a wordt of LOS of het derde van GC kampioen. In deze klasse de bovenst vijf spelen tegen de onderste vijf. Op papier is de strijd in Sneek tegen het op de negende plaats staande Sneek 2 tegen LOS een gelopen race. Maar is LOS nog aangeslagen van twee bekerverliezen vorige week? GC 3 ontvangt de nummer 8 Schaakwoude 2 en zal de druk op LOS willen opvoeren door te winnen. Want stel je voor dat LOS punten verliest in Sneek. Ze hebben tenslotte zelf aangetoond dat je van LOS kunt winnen. Alleen die dolle toren zorgde dat LOS ontsnapte met een gelijkspel.

De overige NOSBO-teams spelen voor de eer. ESG zou nog kunnen degraderen als zowel LOS als GC 3 matchpunten gaan verliezen. ESG zal dat proberen te voorkomen door zelf te gaan winnen van Qonnected-Hardenberg 2. Die hebben echter jeugdkampioene Feline Waardenburg in hun team. Voor Staunton 2 geldt hetzelfde. Ze staan een half bordpuntje voor op ESG. Zij ontvangen Tjonger Aa Linde.

P9900531

Klasse 5A was al uitgespeeld. en de spelers daarvan kunnen nu mooi supporteren. In het denksportcentrum kunnen drie teams van GC en een team van SISSA kampioen worden. Als dat niet uitnodigt om er heen te gaan dan weet ik het niet meer.

Geplaatst in Assen, ESG, Groninger Combinatie, HSP/Veendam, KNSB, KNSB-competitie, Sissa, Spassky's, Staunton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: