Rieks Taal verslaat Erwin l’Ami (update)

Een grote verrassing in Hilversum bij het weekendtoernooi. Zie verslag website van het toernooi.

Je kunt partij hier naspelen

website toernooi

In de tweede ronde speelde Rieks een remise tegen FM Samuel Fieberg (2185) en mag in de derde ronde tegen Eelke Wiersma (2332). Helaas geen foto van Rieks te vinden op de toernooisite. De grote sensatie van de eerste ronde en je zet hem niet op de foto. Als schaakreporter vind ik dat een gemiste kans.

Andere namen die ik tegen gekomen ben, met de eindstand

Groep A: Rieks Taal, Simon Elgersma Elmar Hommes, 3 uit 6.

Machteld van Foreest 2,5 en Loek van der Hagen 2/

 

Nu is het de eerste ronde natuurlijk sterk afhankelijk van je tegenstand. Zo hebben Loek en Machteld beide na 2 ronden 1 punt. De manier waarop die tot stand kwam is echter totaal verschillend. Machteld won van een zwakkere (voor haar) speler en verloor van een sterkere. Loek speelde twee keer remise tegen sterker spelers (Marc Overeem 2158 en Wim Heemskerk (2221). In de laatste ronde speelden beide tegen elkaar en won Machteld en ging daardoor Loek voorbij op de ranglijst.

Grote winnaar in groep A is natuurlijk Rieks Taal die + 0.85 heeft.Na zijn overwinning op Erwin l’Ami kreeg hij sterke tegenstanders die hem natuurlijk nu wel serieus namen.

In de B-groep begon Paul den Boer met twee overwinningen. Voor zijn rating levert dit echter niets op omdat beide spelers met een geschatte rating meedoen. Ook ronde drie leverde een overwinning op. De rondes 4 en 5 deed Paul  niet mee. Eén keer mocht en dat leverde een half puntje op (een bye noemen we dat in het schaken). Twee keer mag niet en dat leverde dus een nul op. In de laatste en zesde ronde kreeg hij clubgenoot Maarten Hoolsema tegenover zich. Die won en eindigde daardoor met 4,5 uit 6 op de vijfde plaats en krijgt er een boel ratingpunten bij. Nanne van Foreest haalde ook 4,5 punt, maar zijn tegenstanders scoorden iets beter dan die van Maarten, waardoor hij op de vierde plaats eindigde. Jaap Hettinga scoorde voor zijn doen goed en eindigde met 2 punten op de 53e plaats/

In groep C haalde Ron Woudsma 4 punt en eindigde op de negende plaats. Goed, maar het levert helaas voor hem geen ratingwinst op. Dat komt doordat hij de eerste ronde verloor van een zwakkere. En dan ben je de rest van het toernooi bezig het verlies daarvan goed te maken. Dat lukt Ron slechts gedeeltelijk.

 

Tagged with: ,
Geplaatst in toernooien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: