EK Jeugd in Bratislava (update 10 augustus)

Afbeelding kan het volgende bevatten: 19 mensen, lachende mensen, staande mensen, schoenen en buiten

De hele nederlandse selectie. Bij de begeleiders ontdekken we ook Sipke Ernst (kleiner dan Eelke)

Eelke verliest helaas in de laatste twee ronden en zakt naar plaats 8. Dat levert toch nog 31 ratingpunten op. In de stand wordt hij voorbijgestreefd door Limburger Siem van Dael die met wit wint en met zwart remise speelt. Hij eindigt daardoor op plaats 2.

Lucas wint zijn laatste twee partijen maar dat is damage beheer. Komt op plaats 27 terecht en verliest 18 ratingpunten. Ook Casper Schoppen deed het net zo slecht. Liam Vrolijk presteerde wel en eindigt op plaats 3 (was als 8e geplaatst).

Ook Machteld won haar laatste twee partijen en komt daarmee nog net in de top tien (9e). Omdat de tegenstanders erg lage ratingen hebben kost het haar desondanks een sloot ratingpunten. Ze had 8,5 uit 9 moeten halen om geen ratingverlies te krijgen.

Bij het EK voor de jeugd in Bratislava doen ook een paar noorderlingen mee. Lucas van Foreest, Eelke de Boer en Machteld van Foreest. Eelke blijft het goed doen en is na zeven ronde opgerukt naar de gedeelde eerste plaats. En dat terwijl hij als 30e is geplaatst. Ook de andere nederlandse vertegenwoordiger in deze groep Siem van Dael doet het goed. Die staat een halfje achter Eelke en met een startplaats van 35 een goed resultaat.

De overige twee doen het niet geweldig. Lucas verloor in ronde 6 en 7 en staat na 7 ronden op plaats 48. Machteld is na het verlies in de 7e ronde gezakt naar de 16e plaats.

Er wordt kort verslag gedaan op de blog uitzendingen van de KNSB.

EK-jeugd   plaats
Lucas van Foreest 5,5 1 0,5 0,5 1 0,5 0 0 1 1 27
Eelke de Boer 6 1 1 1 0,5 0,5 1 1 0 0 8
Machteld van Foreest 6,5 0,5 1 1 1 0 1 0 1 1 9

Na vijf ronden staat Lucas op 3,5 punten, Eelke op 4 en Machteld op 3,5.

Eelke starte geweldig met 3 uit 3 gevolgd door twee remises. Eelke zal vooral de overwinning op IM Dominik Horvath (2425) koesteren. Horvath die naam ben ik vaker tegengekomen maar dat waren grootmeesters en ze waren wat ouder.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: