ONJK te Borne

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, strepen en tekst

De NOSBO heeft er een kampioen bij. Eli Alia Jorritsma is Open Nederlands Meisjes Kampioene t/m 9 jaar geworden. Een fantastische prestatie, ook omdat ze in de algemene rangschikking derdes werd en dus vele schakers achter zich liet. Dat de waardering deels ging naar haar knuffelhond is haar vergeven. Ze heeft het helemaal zelf gedaan.

In het tweede toernooi waar alle FGH’tjes aan mochten meedoen werd ze wederom het hoogste meisje op een gedeelde vierde plaats.

 

 

 

 

 

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

In Borne wordt de 45e Open Nederlandse JeugdKampioenschappen gehouden. Een toernooi helemaal gericht op de jeugd in alle categoriën. Zo is één hal helemaal ingericht voor tussen de partijen. Met computers, lego, veel schaakborden en een winkel waar je ook nog kunt spelen. Genoeg ruimte voor de ouders waarvan een groot aantal liever buiten onder de bomen zit. Geen eikenprocessierupsen die vervelend zijn. De grootste hitte is gelukkig voorbij hoewel de warmte natuurlijk nog wel uit de speelruimtes moet. Dat is altijd een probleem na een hittegolf. Buiten is het lekker en dan valt het binnen altijd tegen.

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 14 mensen, lachende mensen, staande mensen

Hierboven onze deelnemers met uitzondering van Jael, Jonas en Ernst.

Onderaan de resultaten tot nu toe:

foto’s dag 6      foto’s dag 3     foto’s dag 1

Zaterdag 10 augustus. De strijd der giganten (Jonas en Daan) eindigde on beslist. Hierdoor werden beide spelers uitgeschakeld voor het eremetaal. Toen ik tegen Jonas zei dat beiden niets hadden aan deze uitslag gaf hij mij gelijk. Maar verliezen was nog erger geweest. Ik ben in mijn lange leven genoeg spelers tegen gekomen die daar anders over dachten. Jonas en Daan werden nu vijfdes en zesdes. Voor Daan goed, maar voor Jonas slecht. Jonas had problemen met winnen. Zes van de negen partijen eindigden in remise, vaak na harde en langdurige strijd. Tetske won in de laatste ronde van Gerbrich en plaatste zich daardoor voor het NK-jeugd. Of ze daar aan mee gaat doen is nog niet bekend.

In de B-groep  speelde Rowin een goed toernooi. 3,5 punt lijkt niet veel, maar is wel veel meer dan verwacht mocht worden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en tafelOnze crack in de C-groep Jael maakte het vandaag niet makkelijk voor de arbiters. Als laatste bleef hij doorspelen om te winnen. Een eindspel spelen met 30 seconden per zet is niet altijd makkelijk. Gelukkig kent hij de truc van snel een paar schaakjes geven en dan heb je weer een par minuten om de winst te vinden. Het eindspel werd bereikt op zet 45 en op zet 63 gaf de tegenstander op. Daardoor kwam Jael samen met 7 anderen op de gedeelde derde plaats. Gezien de tegenstand werd Jael 7e. De prijs van € 50,- moest dus verdeeld worden over 8 spelers. € 6,25 per persoon. Maar wie het kleine niet eert is het grote niet weert.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensenIn de D-groep haalde onze spelers geen eremetaal. Noël kwam er dicht bij maar na een voortvarende start kwam er een beetje de klad in. Met 8 uit 13 geen slecht resultaat. Sono haalde een halfje minder maar dat is voor zijn doen een geweldige prestatie. Bijna 2 punten meer dan verwacht kon worden. Daarnaast speelde hij ook nog een geweldig snelschaaktoernooi woensdag avond.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en schoenenDe FGH mochten nog een extra toernooi spelen en daarin was Eli Alia weer de beste meisje. Met 6 punten kwam ze op een gedeelde vierde plaats uit. In de laatste twee ronden op zaterdag speelde ze remise tegen de nummers 2 en 3. Geweldig, ze werd weer kampioene genoemd. Ze heeft in deze zes dagen nu vier certificaten gekregen en twee bekers

Vrijdag 9 augustus. Het zat er al aan te komen maar morgen is het eindelijk zo ver. Daan en Jonas mogen tegen elkaar. Met remise zijn beide uitgeschakeld voor eremetaal, maar met winst lonkt plaats 2

woensdag 7 augustus: Halverwege het toernooi voor de A,B,C en D categorieën hebben we nog een aantal kanshebbers voor eremetaal. In categorie A speelt Daan tot nu toe een geweldig toernooi. Hij staat gedeeld eerstes met 4 uit 5 en Jonas staat daar een halfje achter. Daan heeft de nummers 1 en 3 van de plaatsingslijst al gehad (twee remises)

In de D-categorie staat Noel Koene gedeeld tweedes en hij slaagde er vanmiddag als eerste in om de koploper een halfje af te pakken.

Maandag 5 augustus

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, tafel en schaken

Ik kwam tijdens de opening binnenvallen. Oorzaak hier van waren al die caravans die niet harder gaan dan 75 km per uur. Is eindelijk de weg van Hardenberg naar de rotonde 100 km geworden kan ik daar niet van profiteren. Evenals de autoweg van de rotonde naar de A35. Ook daar mag je 100 maar kwam ik zelden boven de 80. En bij die drukke twee baanswegen kun je inhalen wel vergeten zelfs daar waar het mag (tenzij je er nog langer over wilt doen).

Gelukkig duurde de opening lang genoeg om de loting mee te maken die door quizmaster Yannic in goede banen werd geleid. Hij liet Gerbrich Kroon een middag gymnastiek doen die als beloning een koning mocht uitpakken. Dat werd de witte zodat de nummers 1 met wit begonnen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, zittende mensen en tafel

In groep A hebben wij een favoriet voor de titel. Jonas Hilwerda als tweede geplaatst begon echter met twee remises waaronder een zeeslag van 139 zetten in ronde 1. Ook vanmorgen kwam hij niet verder dan een remise. De achtervolging moet nu ingezet worden. Daan Noordenbos is de andere kanjer die we in deze groep hebben. Hij begon wel netjes met twee punten, maar heeft het op het moment dat ik dit schrijf zwaar tegen Job Emans. Toch wist Daan de partij te winnen met zijn koningspionnen wist hij wit vast te leggen. Won een kwaliteit en had alle vrijheid van handelen. Daarmee is Daan een van de vierkoplopers. Verder zitten in deze groep Gerbrich Kroon, Tijmen, Remmelt en Tetske Hofstra

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, kind en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, zittende mensen, staande mensen en tafel

In groep C gaat de aandacht van mij uit naar de prestaties van Jael Wierenga en in groep D naar Noël Koene. Jael heeft 2 uit 3 en Noël 3 uit 4.Maar ook bij de F, G en H-tjes spelen Noorderlingen mee. Die speelsters kunnen twee toernooien spelen. Eerst drie dagen in de eigen groep. En de laatste drie dagen in een gezamenlijke groep met wel prijsjes per leeftijdscategorie. Het zal duidelijk zijn dat ik dat de leukste groepen vind  om te fotograferen. Hoewel sommigen al klaar zijn voordat ik mijn fototoestel klaar heb. Meer foto’s op mijn facebookpagina en natuurlijk op de toernooisite Ook veel info is te lezen op de blog van Roelof

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen

ONJK 2019   pl W/We
Jonas Hilwerda 6 0,5 0,5 1 1 0,5 0,5 0,5 1 0,5 5 -1,04
Daan Noordenbos 6 1 1 1 0,5 0,5 1 0 0,5 0,5 6 1,3
Gerbrich Kroon 2,5 0 0 0,5 1 0 0 1 0 0 29 -0,59
Tijmen Hofstra 3,5 0 1 0 1 0 1 0 0,5 0 25 -0,99
Remmelt Hofstra 1 0 0 0 0 0 1 0 0 0 32 -0,3
Tetske Hofstra 2,5 1 0 0 0 0 0,5 0 0 1 28 0,32
Femke Koning 2 0 0 0,5 0 0 0 1 0,5 0 31 -2,57
Categorie B  
Rowin Berghuis 3,5 0 1 1 0 0 0 0 0,5 1 33 1,34
Lindert Kroon 2 0,5 0 0,5 0 0 0 1 0 0 39 -0,86
 
Categorie C  
Jael Wierenga 6 1 0 1 0,5 0,5 0 1 1 1 7 1,5
Joël Greven 2 0 0 1 0 0 0 1 0 0 47
categorie D   pl
Noel Koene 8 1 0 1 1 1 1 0,5 0 0 1 0 0,5 1 8
Sono Folkers 7,5 1 0 1 0 0,5 1 1 1 0 0 1 0 1 17
Ernst van den Bogaart 5,5 0 1 0 0,5 0 0 x 1 0 0 1 1 1 40
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: