Eerste klasse

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, zittende mensen, tafel, schaken en binnen

In de eerste klasse is de eerste ronde afgelopen week gespeeld. Ik zie nog weinig teamverslagen. Op een aantal clubsites staat wel de uitslag, maar zonder verslag. En ook foto’s mis ik nog.

Op papier is klasse 1A sterker dan klasse 1B, maar zoals vaker gezegd rating zegt niet alles. Het moet altijd nog uitgevochten worden op het bord. Gelukkig maar want anders was het schaken een stuk minder leuk. En laten we eerlijk zijn. Hoe vaak wint de zwakkere op papier wel niet.

in deze ronde zorgde HSP/Veendam 2 voor een verrassing door het ‘sterkere’ Haren&Oostermoer 1 (Het Harener gedeelte) te verslaan. Volgens het verslag van Lewenborg 2 zorgde ook Middelstum 2 voor een verrassing. Met vooruitspelen stond Lewenborg 2 met 1,5-0,5 voor bij aanvang van de wedstrijd. men rekende op een gemakkelijke wedstrijd omdat men meer dan 250 ratingpunten meer had per bord. Op de avond zelf werd het echter 2-2. Helaas voor Middelstum net geen wedstrijdpunten. Scepu was tevreden met het gelijkspel en vond dat ze goed wegkwamen. Maar ook foute zetten horen bij het schaken. De ene fout is weliswaar groter dan de andere, maar ook kleine fouten kunnen tot verlies van de partij leiden.

1A:

DAC – Roden 2: 4,5-1,5

Lewenborg 2 – Middelstum 2: 3,5-2,5    verslag Lewenborg

HSP/Veendam 2 – Haren&Oostermoer: 4,5-1,5

Assen 2 – Scepu: 3-3  verslag Scepu

In 1B was de vooruitgespeelde wedstrijd tussen JH Kruit en ESG-2 in een gelijkspel geëindigd. Beide teams waren daarmee content en het was ook voor beide teams verdiend. Haren&Oostermoer 2 (het Zuidlaarder gedeelte) deed het beter dan het eerste. Tegen het derde van HSP/Veendam werd een grote zege van 5-1 geboekt. Dwingeloo maakte zijn favorietenrol waar door te winnen van Valthermond. Winst op twee borden was daarvoor voldoende. De overige borden werden remise. Hetzelfde gebeurde tussen de tweede teams van Hoogeveen en Het Kasteel waarbij Hoogeveen aan de goede kant zat.

1B:

JH Kruit – ESG 2: 3-3  verslag ESG

Valthermond – Dwingeloo: 2-4

Hoogeveen 2 – Het Kasteel 2: 4-2

Haren&Oostermoer 2 – HSP/Veendam 3: 5-1

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: