Hoogeveenchess

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, zittende mensen, schaken en tafelIn Hoogeveen is het toernooi weer begonnen. De eerste dag altijd wat druk voor uw reporter met naast de drie groepen ook nog twee jeugdaktiviteiten en natuurlijk de officiële opening met de loting van de twee tweekampen. Dat is dus veel foto’s maken, veel praten met mensen die je een wel/niet een tijdje niet hebt gezien. Maar ook weer genieten van de lekkere gehaktballen in het café.

Veel foto’s maken betekent echter ook veel foto’s uitzoeken en in vijf series publiceren. Vandaar een verslag die wat later op de avond komt dan ik zelf zou willen.

Om half tien begon in Mac Donalds een simultaan van Nederlands kampioen Lucas van Foreest tegen een 25 tal jeugdspelers. ‘s-Middags was er een GrandPrix toernooi voor de jeugd met een 55 tal deelnemers. Daarvan verschijnt er binnenkort een verslag van de organisatie. Zo gauw die bekend is hoort u van mij.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten, eten, tafel en schakenIn de ochtend amateurgroep doet een wereldkampioen mee. Wereldkampioen Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en zittende mensendammen Georgiev mocht spelen tegen Emmenaar Hans Hut. Lang bleef het gelijk, maar toen gaf Hut een pion kado. Volgens Hut zijn belangrijkste pion en stortte zijn stelling daardoor helemaal in. Dat is schaken. Met één zet kun je al je goede werk teniet doen.

Boudewijn Hoogeboom had vandaag zijn voorlopig hoogtepunt bereikt. Mocht op bord 1 aantreden. Zijn tegenstander had zoon 450 ratingpunten meer, maar daar trekt Boudewijn zich niks van aan. Een verrassing zat er echter niet in. Dat lukte Jan Schut ook niet op bord 2 tegen Fons van Hamond. “Fons ligt mij nu eenmaal niet” waren de woorden van Jan na zijn nederlaag tegen de verslaggever. Op bord 3 wel een verrassing. Een remise van Rudy Frieswijk tegen Kees Greevenbosch. Op bord 5 speelden twee huisschakers tegen elkaar. Elez Limani won verrassend van Evert Hondema en op bord 11 won Evi Maris van Foppe Jan Montsma. De overige partijen kenden geen verrassende uitslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, zittende mensen, etende mensen, tafel, menigte en buitenIn de middag amateurgroep waren er wat meer verrassende uitslagen. Ik beperk me tot de noorderlingen. Theo Ebels, Henk Seijen en Marc Snuverink zullen niet tevreden zijn met hun remise, terwijl Leon Niemeijer best tevreden zal zijn. Marc was ook betrokken bij de GP voor de jeugd dus die heeft een goed excuus. Ruurd kunnen verloor van Menno Keizer in één van de langste partijen van de middag. Ook Nanne van Foreest en Marlinde Waardenburg verloren en dat is voor hun beiden een verkeerde start.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen, tafel, menigte en binnenIn de Open groep wist Loek van der Hagen knap remise te spelen tegen wIM Mary Ann Gomes. Tevreden zal hij niet zijn, want de winst gloorde. Volgens toeschouwer Lucas van Foreest was de winst eenvoudig, maar ja hij is dan ook kampioen van Nederland. De overige toeschouwers konden de winstvoering niet vinden en Loek ook niet. Maar daarvoor doe je dan ook mee, om te leren. Leandro Slagboom (geen Nosbo-er, maar wel een noorderling) deed het nog beter. Die won wel en dat was de enige zwakkere die won van een sterkere.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: