Hoogeveen dag 5

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, menigteDe woensdag is al jaren een vrije dag voor de matches. Het open en de amateurgroepen spelen wel. Omdat er geen commentaar is is de belangstelling iets minder dan andere dagen. Toch vonden nog vele bezoekers de weg naar het gemeentehuis. Aan het eind van de middag trok vooral de partij aan bord 1 tussen Sipke Ernst en Javokhir Sindarov e aandacht. Dat wil zeggen dat er een grote groep mensen om het bord stonden. En dat trekt weer andere kijkers aan, want dan zal er wel een zeer interessante stelling op het bord staan.

De  partij eindigde in remise in een eindspel van voor Sipke dame toren en pion en Sindarov twee torens en drie pionnen. De computer vindt wel lange winstwegen maar Sipke wist het achter het bord niet op te lossen. Hierdoor staat Sindarov nog steeds alleen bovenaan op een halfje gevolgd door Ernst en Jan Werle. De laatste speelde ook remise. In de open groep spelen de vier hoogst geplaatsten in een play off voor de bovenste vier plaatsen. De overige spelers spelen voor de vijfde plaats. Kortom morgen is het een belangrijke dag voor het open.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en tafelIn de ochtendgroep van de amateurs vochten de twee verrassende koplopers het onderling uit. Martijn Hardeman won van Elez Limani en is daarmee de enige koploper. Aan bord 2 vochten de twee hoogst geplaatste spelers een zeer interessant duel uit. Zie de stelling op de foto. Fons van Hamond wist de strijd te winnen met Dc7. Hij is daarmee de ongedeeld tweede omdat Jaap van der Graaf verloor van wereldkampioen dammen Georgiev. Morgen is het topduel: Martijn Hardeman – Fons van Hamond. Onderin won Lukas Kosse zijn partij en nu is er niemand meer met 0 punten. Iedereen staat op het scorebord.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en tafelAfbeelding kan het volgende bevatten: zittende mensen en tafelIn de  middaggroep ook een strijd tussen de twee koplopers die al hun partijen nog hadden gewonnen. Ook dit was een leuke partij om naar te kijken. U ziet links een stelling in het begin van het middenspel en rechts bijna de eindstelling. Er werd nog Dd1 en Pxc3 gespeeld waarna wit de handdoek in de ring gooide.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen en tafelOp bord twee was de strijd wie een beetje in de buurt zou komen van de koploper. De nummer 1 geplaatste Johan op den Dries moest aantreden tegen zijn teamgenoot Yannic Husers. U kunt zien dat de heren zich niet terugtrokken in hun eigen stelling. Vooral zwart ging in de aanval. Een blote koning komt natuurlijk makkelijk in de problemen. Zwart wist de strijd uiteindelijk te winnen. Omdat ook de andere achtervolger met 3,5 punt (René in ’t Veld) verloor van de nummer 3 geplaatste (Jan Lootsma) staat Mellema nu een punt voor op een zevental achtervolgers.

 

Geplaatst in Uncategorized
2 comments on “Hoogeveen dag 5
  1. Fonz schreef:

    Jan, ik had wit (tegen Dolf Wissman) en won met Dg2, dubbele aanval op e4 en g7 terwijl ik net niet mat ga.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: