Hoogeveen, dag 6

Het zonnetje scheen vanmorgen zo lekker en met 18 graden was het ook goed van temperatuur. Daarom ging uw verslaggever later dan gewoonlijk naar Hoogeveen en miste daardoor de ochtendgroep.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Vandaag stond in de Open groep plaatsing voor de play off op het spel. Jan Werle en de koploper Sindarov besloten al snel tot een remise. Daarmee plaatsen beiden zich voor de play off. Sipke Ernst moest tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst de italiaan Basso. Die partij werd ook remise na 22 zetten. Sipke stond iets beter. Naast Jan en Sipke kwamen er nog drie spelers op 5,5 punt door in deze ronde te winnen.

D8A_3124Bij gelijk eindigen beslist de TPR. Viktoriia Kirchei een russische jongedame met slechts een rating van 2051 heeft een TPR van 2581 en Roeland Pruijssers van 2580. Kirchei dus naar de play off. Ze heeft nog geen GM gehad. Wel won ze van vijf IM’s. (foto website toernooi)

In de ochtendgroep wist Martijn Hardeman de aanval van Fons van Hamond af te slaan. De partij eindigde in remise. Ook de partij op bord 2 eindigde in remise. Op bord 3 won Elez Limani van de dam wereldkampioen Georgiev en kwam daarmee op een halfje van de koploper. Zoals gezegd kwam ik pas na afloop van de partijen in Hoogeveen aan. U moet daarom de sappige verhalen en foto’s over de ochtendgroep missen.

In de middaggroep stond Mellema een punt voor op een zevental achtervolgers, Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en tafelAfbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, schaken en tafelGisteren zei hij dat zijn tegenstanders hem allemaal naar de keel vlogen (op het bord althans) en dat hij daardoor kansen kreeg. En die ook benutte. Vandaag leek het mij een andere partij. Met wit drukte hij Ben Poelstra in de verdediging en die kwam daar niet meer onderuit. Een pion die oprukte naar de zevende rij gaf het beslissende zetje voor de overgave.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, tafel en schakenDe overige zes achtervolgers moesten onderling uitmaken wie in de race wilde blijven. Alleen de als eerste geplaatste Johan op den Dries wist tot winst te komen. De overige vier speelden onderling remise. Dat betekent dat alleen op den Dries een punt achter staat op Mellema. Morgen krijgen we de clash tussen de als eerste geplaatste Op den Dries en de als tweede geplaatste Mellema. Als Mellema wint is hij niet te achterhalen en bij een remise ziet het er ook zonnig uit voor hem.

Voor meer foto’s verwijs ik u naar mijn facebookpagina

Geplaatst in Uncategorized
One comment on “Hoogeveen, dag 6
  1. Schaaksite schreef:

    […] lees meer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: