Sipke, Martijn en en Andries winnen Hoogeveen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen en schoenenHet kon niet op voor ons Nosbo-ers vandaag. De drie winnaars komen alle drie uit onze regionale bond.

Het Open toernooi werd gewonnen door Sipke Ernst. Nadat hij gisteren gewonnen had van Jan Werle, won hij vandaag van de 13 jarige Sindovar. Daarbij de opmerking dat deze jongeling al grootmeester is en hij maar 10 ratingpunten minder heeft dan Sipke. De partij zelf kwam Sipke nog toelichten voor het publiek in het café.

Commentaar Sipke op de website van de organisatie

‘I was just playing along, actually,’ the 40-year-old grandmaster said in his own self-deprecating way. ‘Then he came up with 17.d4, which was in fact very good. If he had continued with d4-d5 I might have been in some trouble. As it went, I got quite active play. Then his e4-pawn went off and he started to exchange the wrong pieces. The queen ending was hopeless for him.’

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen en pakJan Werle werd derdes door van de revalidatie van het toernooi Viktoriia Kirchei te winnen. Op de website van de organisatie staat een interview met Viktoriia Kirchei .

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, telefoonIn de ochtendgroep van de amateurs zette Martijn Hardeman zijn succes story voort door opnieuw te winnen en daardoor op 7 punten uit te komen. Zijn mede koploper Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en tafelFons van Hamond kreeg dat niet voor elkaar. In tegendeel hij verloor en die bleef daardoor op 5 punten staan. Kansen op remise heeft hij genoeg gehad, maar op de cruciale punten nam hij de verkeerde beslissingen. De meeste van die beslissingen maakten het hem moeilijker om remise te halen. Toch bleef het lang binnen de remisemarge. In het eindspel met loper en toren tegen dame en pion maakte hij de beslissende fout door het samenspel tussen loper, toren en koning op te heffen.

Daardoor kwamen er nog drie anderen naast hem op de tweede plaats.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, inclusief Andries Mellema, lachende mensen, staande mensen en pakIn de middaggroep was de winnaar natuurlijk al bekend. Andries Mellema stond ver voor. In de partij van vandaag stelde Mellema daarom snel remise voor. De tegenstander gokte op een ongedeelde tweede plaats en speelde voor de winst. De gok pakte verkeerd uit. Hij verloor waardoor hij zelfs buiten de prijzen viel. Mellema eindigde door deze winst op 8 uit 8. Het was dit toernooi al de derde keer dat een remiseaanbod van Mellema werd afgewezen en dat hij vervolgens won. Dat betekent volgend jaar verplicht in de open groep spelen. Achter Mellema eindigden zes mensen op de gedeelde tweede plaats. Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, zittende mensen, schaken en tafelHieronder Henk van der Meer die rustig begon, maar in de laatste twee ronden won van Ruurd Kunnen (1884) en Twan Kastelein (1992).

Later volgt nog een evaluatie van de spelers uit het NOSBO-gebied.

Voor meer foto’s op mijn facebookpagina klik hier

Geplaatst in Hoogeveenchess, schaken, toernooien, Uncategorized
4 comments on “Sipke, Martijn en en Andries winnen Hoogeveen
 1. Ben schreef:

  Het is toch echt ‘derde” , ‘vierde’ etc derdes is een s-jd teveel…maar fraai stuk.

  • schaakjan schreef:

   Ben, daarvoor ben je Drenth. Dan zet je overal een s achter. bv wonings. Derdes schijnt het meervoud van derde te zijn (net als derden). En Werle is natuurlijk alleen derde geworden. Taaltechnisch heb je dus helemaal gelijk.

 2. Tinus Spriensma schreef:

  revelatie of openbaring i.p.v. revalidatie s.v.p.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: