Voorbeschouwing tweede (of eerste) ronde

Zaterdag mogen we weer. De KNSB competitie wordt dan weer gespeeld. Van meesterklasse tot vierde klasse is het de tweede ronde. Voor de vijfde en zesde klasse (we hebben in de NOSBO geen zevende klasse) begint het zaterdag.

De spelers van het tweede van de Groninger Combinatie kunnen mooi de broederstrijd tussen hun vijfde en zesde team bezoeken. Ze hebben zelf namelijk een vrije ronde wegens terugtrekking van een team.

Ze kunnen natuurlijk ook naar Amsterdam om het eerste in de Meesterklasse aan te moedigen. Die spelen daar tegen het eveneens gepromoveerde Caïssa. Bekendste spelers bij hun zijn J.Lopez en A.Blees. Beide teams verloren in de eerste ronde en zullen er alles aan doen om deze belangrijke wedstrijd te winnen.

In klasse 2A ook een strijd tussen twee teams die in de eerste ronde verloren. Sissa mag tegen Emanuel Lasker. Er is ook een strijd tussen twee teams die de eerste ronde wonnen. Assen mag namelijk tegen Mu Consult Apeldoorn 2. Mu Consult wonn in de eerste ronde met 6-2 van Sissa.

Ook in klasse 3A veel strijd tussen winnaars en tussen verliezers van de eerste ronde. Om met de laatsten te beginnen Assen 2 ontvangt Haren&Oostermoer. Bij de eersten speelt De Spassky’s tegen het tweede van Philidor 1847 (Leeuwarden) en gaat LOS op bezoek bij ZSG (Zwolle). Alleen voor HSP/Veendam is het anders. Als verliezer van de eerste ronde gaan zij naar Qonnected-Hardenberg die in de eerste ronde won. Dat lijkt een zware strijd voor hun. Groninger Combinatie 3 heeft een ‘verre’ uitwedstrijd naar Schaakwoude

In klasse 3B speelt Staunton als enige club uit ons gebied. Zij hebben de eerste ronde verloren en moeten nu aan de bak tegen Almelo welke in de eerste ronde won.

In klasse 4A spelen vijf NOSBO=teams mee: De enige onderlinge strijd is die tussen SISSA 2 en ESG.  Staunton 2 ontvangt Mid Fryslan, Hoogeveen gaat naar Qonnected Hardenberg 2 en Groninger Combinatie 4 gaat op bezoek bij Schaakwoude 2. Kunnen ze samen met hun derde reizen.

Vanaf klasse 5 wordt de eerste ronde gespeeld.

In klasse 5A ontvangt Haren/Oostermoer 2 het gedegradeerde derde team van Philidor 1847 en Assen 3 ontvangt het eerste van HSC-Stork (Hengelo). Beide teams kunnen hun borst nat maken, maar kansloos zijn ze niet.

In klasse 6A hebben we dus de eerder genoemde broederstrijd tussen Groninger Combinatie 5 en 6. Als ik de opgegeven opstellingen bekijk dan hebben ze de top een beetje verdeeld over beide teams. Dat betekent dat het goed kan zijn dat het zesde het vijfde gaat verslaan. Het Jeugdschaak Noord Talentteam ontvangt het tweede van Hoogeveen. Zullen ze hun talenten gaan aanspreken en is dit dan voldoende om de senioren van Hoogeveen te verslaan. U kunt dat zien in het Nescio-hotel in Haren. Het derde van Haren/Oostermoer onderneemt de verre uitwedstrijd naar Winterswijk om tegen het het derde team van de plaatselijke WSG te strijden. Maar ja dat team moet elke uitwedstrijd zo ver reizen.

Voor klasse 6A met zes teams geldt het volgende: Na vijf ronden  zal de competitie twee extra wedstrijden krijgen volgens het volgende schema op basis van de positie na vijf ronden: Ronde 6: A: 1-4, B  2-3, C 5-6. Ronde 7: winnaar A – winnaar B, Verliezer B – Winnaar C, Verliezer A – Verliezer C. Uit en thuis zal doorgaans tegengesteld zijn aan de eerste wedstrijd.

 

Geplaatst in KNSB, KNSB-competitie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: