Wat gebeurt er voor de rustdag

20191224-133124-7288In de C-groep zette Leon Niemeijer zijn zegetocht voort. Nu werd Ynte Visser (foto Harrie Gielen) overwonnen. Op een halfje volgt Annelies van den Heuvel die de duitse doctor Volker Schlepuetz versloeg.

Onderin won Tetske Hofstra haar eerste partij. Boudewijn Hoogeboom heeft zijn ritme weer te pakken. Als kanshebber voor de titel verloor hij verrassend de eerste twee partijen. Nu hij zijn tweede overwinning heeft geboekt kan hij weer naar boven kijken

20191224-131445-7249In de B-groep verloor Ewin Zuiderweg het topduel met Viktor Akotchik. Voor zover ik het kon zien een vrij kansloze nederlaag. Kwa materiaal bleef het lang gelijk maar zwart had wel de koningsaanval op een vogelvrije koning. Toen dat een paard kostte gaf Edwin op. Daan Noordenbos kwam niet verder dan remise. Hij investeerde materiaal in de aanval (of was het het overzien van Ka7?), maar toen die net niet doorsloeg besloot hij dat een halve dop beter is dan een lege.

De hardenberger Joan Reinders speelt geen geweldig toernooi. Nu heeft hij de pech gehad dat hij tegen zowel Marlinde als Feline Waardenburg moest spelen. Eergisteren een remise tegen Marlinde en vandaag verloor hij van Feline. Altijd lastig die jeugdspelers van je eigen club.

Onderaan haalde Yeb Blom zijn eerste winstpartij binnen. De ban is gebroken en dus verwacht ik vanaf Tweede Kerstdag een boel punten voor Yeb.

In de B-groep is er nu één leider Viktor Akotchik (vier punten). met twee achtervolgers op een halfje. Bij het grote peloton (11 schakers) van drie punters komen we een achttal NOSBO-ers tegen. Te veel om op te noemen dus.

In groep A zijn er nu slechts twee mensen met vier uit vier. Hieronder één van onze lokale favorieten Sipke Ernst. Die versloeg ‘eenvoudig’ de Apeldoorner Thomas Beerdsen. De topduels tussen de groningers Lucas van Foreest en Sergei Tiviakov eindigde al redelijk snel in remise. Ook het duel tussen Ivo Maris en Jonas Hilwerda eindigde in een gelijkspel, maar het was wel de langste partij van de dag (zie foto).

Zoals gezegd twee mensen met 4  uit 4, daarachter één met 3,5 en dan volgt het peloton van 15 spelers met 3 punten die allen nog in de race zijn voor de toppositie. Onze dark horses Ivo, Nick en Jonas staan daar een halfje achter, maar als ze vanaf nu alles gaan winnen dan kan er nog iets moois uit komen. Opvallend detail, ze zijn ook de enigen met 2,5 punt. Machteld van Foreest is na haar tweede opeenvolgende overwinning weer in de middenmoot terecht gekomen.

De vierkampen zitten er al weer op. Ik volsta hier met het noemen van de winnaars vanuit het NOSBO-gebied:

20191224-132454-7272

Vierkamp A: Rieks Taal

Vierkamp B: Loek van der Hagen

Vierkamp C: Menno Van ’t Veld

Vierkamp E: Nanne van Foreest (gedeeld)

Vierkamp F: Jaap van der Graaf

vierkamp H: Menno Keizer

Ik sluit me aan bij de tekst op de trui van Jaap en wens iedereen

Prettige Kerstdagen.

 

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: