UITSLAGEN knsb RONDE 5 (update)

Voorbeeld van afbeelding

Philidor 1847 – HSP/Veendam (foto J Scharft)

De uitslagen kunt u hieronder vinden. Tevens links naar de clubverslagen

Meesterklasse: BSG (Bussum) – Groninger Combinatie: 6-4

Het was een witte wedstrijd. Dat wil zeggen dat 8 witspelers wonnen. Vroeger zeiden we dat wit begint en wint, de laatste tijd zie je dat zwart degene is die wint. Deze wedstrijd dus niets. BSG was op papier iets sterker en dat kwam er helaas ook uit. Twee witspelers van GC kwamen niet tot winst. Jan Werle speelde remise tegen Anton Smirnov en Segei Tiviakov deed hetzelfde tegen Mads Andersen. Géén schande want de tegenstander is gelijkwaardig van sterkte. De witspelers van BSG wonnen wel al hun partijen. De winsten van Sipke, Julian en Bonno waren daarom niet voldoende. Partijen kunt u hier naspelen

hier komt het verslag van GC

Klasse 1A: Caissa Eenhoorn – Groninger Combinatie 2: 5,5-4,5

Het tweede van GC speelde goed tegen Caïssa Eenhoorn, maar de punten bleven helaas is Hoorn. Loek van der Hagen speelde knap remise tegen Martijn Monteban (2314). Ook Daan Noordenbos en Anna Warakomska speelden remise. Winsten waren er voor Joost Wempe, Adrian Clemens en Alef Boer.

Klasse 2A: SISSA – MSV (Meppel): 3-5

SISSA verloor ook van MSV en staat nu eenzaam onderaan. Drie teams met 2 punten staan boven hun. Hiervan moeten ze er nog twee hebben, dus hebben ze nog alle kansen de degradatie te ontlopen. Edim aan bord 1 zette zijn goede prestaties van de laatste tijd voort door als enige sissaan te winnen. er kwamen nog vier remise bij.

Assen – Arnhemse Schaakacademie: 5-3

Assen heeft gedaan wat het moest doen. Winnen van de Arnhemse Schaakacademie was nodig om kans te houden op het kampioenschap. Dat wordt nog wel een heel spannende strijd. Er staan namelijk vijf (!!) ploegen op 8 wedstrijdpunten. Samen met ASV staat Assen op bordpunten op de eerste plaats. Voorlopig moet men dus blijven winnen en het liefst met veel bordpunten. Twee invallers (Martin van Velzen en Gertjan Haan) wonnen hun partij. Daar kwamen winsten bij van Ivo Maris en Arjan Dwarshuis. De laatste heeft nu 4 uit 4. Geon Knol en Pieter Tromp zorgden met een remise voor de winst.

verslag Assen

Klasse 3A: Phildor 1847 2 – HSP/Veendam: 6-2

Zonder twee topspelers op bezoek bij één van de twee koplopers. Dan weet je dat je het zwaar krijgt. Dan mis je ook nog een bord en moet je met 7 man strijden voor een goed resultaat. Op papier was het krachtsverschil op de borden niet zo groot. Echter geen enkele HSP/veendammer wist te winnen. Ook Peter Riksten lukte dat niet. Vier remises was het resultaat. We noemen dat een 4-4 stand. Vier verlies en vier remises. Helaas levert dat een 6-2 verlies op.

LOS-Groninger Combinatie 3: 6,5-1,5

Vorig jaar werd LOS verrast door het derde van de Groninger Combinatie en dat lieten ze dit jaar niet weer gebeuren. Henk Bosveld redde de eer voor GC door te winnen en Ewout Clarenburg wist er nog een remise aan toe te voegen.

Loslaten en opnieuw beginnen (verslag GC)          verslag LOS

Haren&Oostermoer – Schaakwoude: 3-5

Haren/Oostermoer haalde de meeste bordpunten onderin. Op de onderste drie borden werden 2,5 gescoord. Met de remise aan bord 1 verklaart dat de 3 bordpunten.

Spassky’s – Qonnected Hardenberg: 3-5

De wedstrijd waar zes partijen in remise eindigden. Twee Hardenbergers wonnen (Arie van Wageningen en Ludger Hollmann)

verslag de Spassky’s

Assen 2 – ZSG: 4-4

Assen 2 zorgde voor de grote verrassing in 3A. Een gelijkspel tegen ZSG. En dat zonder Martin van Velzen. De twee invallers Rene den Dekker (0,5) en Jan Posthoorn (1) haalden 1,5 punt. De twee jeugdspelers Jael Wierenga en Lyne Bruggink wonnen eveneens. Daar kwam een remise van teamleider Ben van Os (tegen Bart van Gelder) op bord 1 bij. tot nu toe had Ben zijn wedstrijden verloren. Assen 2 blijft wel laatste omdat Schaakwoude won (zie hierboven). Het duel tegen Schaakwoude moet nog gespeeld worden.

Klasse 3B: BSV-Bennekom – Staunton: 5-3

Een wedstrijd om plaats twee eindigde in een nederlaag. Staunton blijft daardoor in de middenmoot staan. Promotie en degradatie lijken nu al bijna niet meer mogelijk zodat de volgende ronde vrij uit gespeeld kan worden. Met natuurlijk wel de opdracht om zo hoog mogelijk te eindigen.

verslag Staunton     verslag Bennekom

Klasse 4A: ESG – Hoogeveen: 7-1

Hoogeveen zette een belangrijke stap op weg naar het kampioenschap. Zelf wonnen ze van ESG terwijl concurrent TAL verrassend verloor van Staunton 2. Door die laatste uitslag moet ESG weer naar beneden kijken. In deze klasse degradeert er maar één team, maar twee punten boven de streep blijft een riskante plek. In de volgende ronde staat de kraker Staunton 2 – ESG op het programma.

verslag ESG

Mid Fryslan – Groninger Combinatie 4: 4,5-3,5

Door de winst van Staunton 2 en het eigen verlies tegen Mid-Fryslan staat GC 4 nu met één puntje op de degradatieplaats. Op Staunton 2 na hebben ze de andere degradatiekandidaten al gehad. Men zal dus voor een verassing moeten zorgen.

Sissa 2 – Qonnected Hardenberg 2: 5,5-2,5

SISSA 2 blijft het goed doen. Alleen de eerste twee borden gingen verloren. Zelfs op de onderste drie borden waar Hardenberg op papier sterker was werden er 2,5 bordpunt gescoord. SISSA 2 staat daardoor nu op de tweede plaats drie punten achter Hoogeveen

Tjong Aa Linde – Staunton 2: 3-5

Zoals bove al gemeld een verrassende uitslag van Staunton 2 die vooral in de middenmoot werd gehaald.

verslag Staunton 2

Klasse 5A: Haren&Oostermoer 2 – Max Euwe 4: 3,5-4,5

Assen 3 – TAL 2: 6-2

 

Klasse 6A: WSG Winterswijk 3 – Groninger Combinatie 6: 2,5-5,5

verslag GC 6

Jeugdschaak Noord Talententeam – Groninger Combinatie 5: 4-4

 

Geplaatst in KNSB-competitie
2 comments on “UITSLAGEN knsb RONDE 5 (update)
  1. […] commentaren over onze wedstrijd: “De grote verrassing in 3A”, aldus de Schaakreporter, en “een wanprestatie”, aldus onze […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: