Drenthe Battle, start van de tweede cyclus

De Drenthe battle bestaat uit aparte cycli van vier avonden. Woensdag was de start van de tweede cyclus. Zoals bij alle cycli start deze met een blitz avond van 3 minuten + 2 seconden per zet.

Ook nu ging is_er_nog_hoop door met winnen, maar er komen toch barstjes in zijn status. De winst werd nu gehaald door alle wedstrijden Berserk te spelen. Dan heb je minder bedenktijd, maar als je wint krijg je er wel een extra punt bij. En je kunt natuurlijk meer spelen.

De concurrentie kwam dit keer vooral van melmania. Die berserkt niet, maar wist (mede daardoor?) wel twee keer te winnen van is_er_nog_hoop. Verder verbazingwekkend dat hij slechts drie partijen minder speelde.

En dan krijg je bovenstaand ere-podium. Vlug gerekend kom je op dat is_er_nog_hoop 15 punten extra heeft gekregen door te berserken en 2 punten door drie partijen extra te spelen. Een goede raad dus voor wie wil winnen. Berserk al je partijen. En als je daardoor te veel verliest dan zou ik het maar laten. De nummer drie emmenaar marstr kon geen rol spelen in de strijd om de eerste plaats. Mede doordat hij pas laat op stoom kwam. Dat gold ook voor de nummer 4 PaulAssen. Die speelde te veel gelijk (vier keer) en dan wordt het lastig. De strijder in de eerste cyclus pnt1990 had zijn avond niet. Hij berserkte wel veel, maar de resultaten vielen tegen.

Niet alleen de partijen zijn leuk, maar ook de opmerkingen in de chat zijn soms de moeite waard. Net als bij het gewone schaken ergert men zich meer aan de eigen blunders dan aan de blunders van de tegenpartij. Dat wil zeggen je leest maar weinig over de blunders van de tegenstander, maar meer over hun eigen blunders. Dat is bij veel schakers het geval. Die zien alles vanuit hun eigen perspectief.

Natuurlijk worden er veel muisfouten gemaakt. Dat is meestal het geval als je een onlogische zet ziet. Daarnaast zie ik opmerkingen als ik dacht dat mijn loper een toren was. en ik speel al vroeg voor Sinterklaas.

JertoenBottema was gisteren jarig en vierde dat met een Birthday Bash. Vijf ronden zwitsers met 10+5. Als uitzondering de uitslag in dit verslag.

https://lichess.org/tournament/jAruLDU4

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: