Melmania blijft aan kop

In de derde ronde van de Drenthe battle heeft Melmania zijn toppositie versterkt. Hij won deze derde ronde. In de derde ronde is het altijd 5 minuten + 0 seconden. Het oude snelschaaktempo waarin je makkelijk door de vlag gaat. Je krijgt er geen seconden bij. En dat betekent dat er veel heel snelle zetten worden gedaan aan het eind van de partijen. En daar zitten zetten bij waarvan je denkt hoe dat mogelijk is. Tja, voor je gemoedsrust kun je soms beter geen snelschaakpartijtjes naspelen. En zeker niet met een computeranalyse. Dan zijn we allemaal een stel prutsers.

Van zijn 16 partijen verloor Melmania er slechts twee (tegen Schaakjan en gd50). Net als vorige week hield Schaakjan hem in het begin nog bij, maar naarmate de avond vorderde verloor deze te veel partijen waardoor uiteindelijk slechts op de zesde plaats eindigde. De strijd om plaats 2 ging tussen Paul Assen en brinkyjw. Laatstgenoemde won doordat hij meer partijen speelde met de helft van zijn partijen in berserkmode. Dat leverde hem 7 extra punten op. Net voldoende om PaulAssen een puntje voor te blijven.

Ook de strijd om plaats 4 was spannend. Die ging met 23 punten naar gd50, een puntje meer dan Sammy67 die weer een puntje voorbleef op schaakjan. Laatstgenoemde had wel de pech dat zijn winst op Sammy67 net buiten de tijd viel. Als die wel op tijd was geweest was hij op de vierde plaats geëindigd.

In de algemene stand verandert er bovenin weinig. Melmania leidt ruim. Als hij in de laatste verrassingsronde bij de bovenste zes eindigt wint hij de derde cyclus en mag hij een foto maken met de SSO (Saab Service Oost) -beker. Het is een verrassingsronde, dus we weten nog niet wat het thema is. In een verrassingsronde komen we vaak verrassingen tegen.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: