Melmania begint opnieuw erg goed

Ook de vierde cyclus is Melmania erg goed begonnen. Pas aan het eind verloor hij een partij. Daarvoor speelde hij slechts twee keer remise. De afstand met de nummer twee Sammy67 was echter slechts vier punten. Die verspeelde Sammy67 aan het eind. Toen verloor hij namelijk drie van zijn vier partijen. Twee keer tegen Hoogeveen en een keer van schaakjan. In die laatste partij zag hij niet dat zijn dame werd aangevallen. Die verdween van het bord en dan is verlies nagenoeg onafwendbaar. Dat het verschil soms in een klein hoekje zit kun je zien in onderstaande stelling.

Stelling na wits e3-e4

Ieder schaker die een eerste blik werpt op deze stelling speelt klakkeloos Lc5 om de witte dame op te halen. Zit je in de partij dan zie je de nieuwe mogelijkheid vaak niet. Je zit vast aan je vooraf gesteld plan. Zwart speelde het slechte Txg3 en na Txg3, Lxg3 werd hij mat gezet. Txg3 is trouwens ook in een vooropgesteld plan niet de beste zet. Dat zou Lxg3 zijn. Die zet wint ook vanwege de onveilige witte koning

Niettemin overkomt mij dat ook vaak. Dat je zetten niet ziet die achteraf met een frisse blik direkt ziet.

Stand na de witte zet Txf4

Hier speelde ik Dxd4 met schaak. Ja daar kan hij gewoon genomen worden natuurlijk. En dan moet je soms het geluk aan je kant hebben.

Stand na Df1 schaak

De computer geeft 0.0 of te wel remise aan. Maar soms lijkt het of ik geen twee seconden er bij heb gekregen. Want voordat ik een zet kon uitvoeren gaf de computer aan dat ik op tijd verloren had. Nu is het in deze stelling nog wel oppassen voor wit. Bekijk hem maar eens.

Hieronder vind u de bovenste 16 in de eindstand welke natuurlijk ook de tussenstand na 1 ronde is. Partijen kunt u naspelen op https://lichess.org/tournament/fh8ROmsC

1melmania100
2sammy6796
3Hoogeveen94
4brinkyjw92
5schaakjan90
6PaulAssen88
7gd5086
8a_meijster84
9suikertaart82
10janos12382
11Marcelis80
12Er_is_hoop80
13JeroenBottema78
14Ernestowww78
15dYt194776
16Sarkinschaak74
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: