Slaatnergensop wint eerste horde

De Drenthe battle is al weer toe aan de vijfde cyclus. En er lijkt al weer een nieuwe winnaar te komen. Slaatnergensop (Marten Berghuis) was geweldig op dreef. Verloor alleen zijn laatste 15e partij. Daarmee nam hij ruim afstand van de overige deelnemers. Vaak wordt het grote verschil verklaard door het spelen van berserk wat extra punten oplevert. Deze avond waagde niemand zich er aan. Voor mij jammer, want dan kan ik de top ook eens verslaan. Maar ze durven het niet meer tegen mij.

De winst van slaatnergensop was ook verdiend doordat hij alle topspelers meerdere keren aan zijn zegekar wist te binden. En dan kun je alleen met eerbied zeggen dat hij de overwinning ook verdiende. brinkyjw (Jan Willem Brinks) werd op geruime afstand tweedes. Hij bleef Sammy67 (Osama Sadallah) en PaulAssen (Paul Assen) voor. Eerst genoemde kwam op het podium doordat hij wat sterkere tegenstand heeft gehad.

De overige spelers kwamen in de strijd om de podiumplaatsen niet voor. Onderaan eindigde Hemmeneks (Erik Slüter) die als reden kon opgeven dat hij gisteren jarig was (GEFELICITEERD) en zijn cadeautjes moest opdrinken. Maar ook zonder dat was hij onderaan geëindigd om het simpele feit dat hij slechts één partij speelde (en die verloor).

De stand na ronde 1:

1slaatnergensop100
2brinkyjw96
3sammy6794
4PaulAssen92
5schaakjan90
6mobychess88
7a_meijster86
8Hoogeveen84
9gd5082
10Sarkinschaak80
11Marcelis78
12Hemmenesk76
Geplaatst in Drenthe Battle, toernooien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: