Het wordt saai in Drenthe Battle

Het wordt saai in de Drenthe Battle. Tenminste wat de uitslag betreft. Weer won slaatnergens op. En weer was PaulAssen de voornaamste concurrent. PaulAssen nam wel de leiding met alleen een verlies en een remise tegen angstgegner Sammy67, maar als de concurrentie meer speelt en vaker berserk speelt dan wordt je toch ingehaald. Slaatnergensop heeft wat dat betreft de juiste taktiek. Hierdoor speelde hij vanavond 21 partijen tegen 14 van de concurrentie. Je verliest dan wel meer, maar het gaat om de winstpunten.

Ik zelf scoorde vreselijk slecht. Je hebt van die avonden dat alles mis gaat. Je geeft dames en andere stukken weg, je overziet matjes en je vergeet de tijd en gaat door de vlag. U kent het vast wel. Het gevolg is soms wel mooie en spannende partijen. En daar doe je het natuurlijk in de eerste plaats voor.

Wat dat betreft slaat de titel dan ook alleen op de eindstand. Niet op de partijen. Kijkt u zelf maar eens op https://lichess.org/tournament/FKistgTy.

In de tussenstand leidt slaatnergensop riant voor. Normaal zou ik zeggen dat alleen niet opkomen hem van de winst in deze vijfde cyclus kan afhouden. De vierde ronde is echter een verrassingstoernooi. Welk thema, welk schaaksoort staat er dan op het programma? Nu nog onbekend. Het kan van alles wezen en je kunt je dus niet voorbereiden. Kom allemaal kijken zou ik zo zeggen. En woon je in Drenthe of speel je bij een drentse schaakclub dan zou ik zeggen speel mee.

1slaatnergensop300
2PaulAssen284
3a_meijster270
4schaakjan266
5mobychess258
6Marcelis240
7Sarkinschaak240
8sammy67188
9gd50176
10brinkyjw96
11christiaanmol90
12WinderLion90
13janos12386
14Hoogeveen84
15YesKah84
16doe_mij_maar_dammen80
17Hemmenesk76
18Fabriesje76
Geplaatst in Drenthe Battle, toernooien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: