Van koploper naar nummer laatst

Hoogeveen 1 heeft een 2,5 – 5,5 nederlaag moeten slikken tegen SG Max Euwe 3 uit Enschede. Lang leek een resultaat tot de mogelijkheden, maar uiteindelijk verloren we toch nog met duidelijke cijfers.

De dag begon goed met prachtig weer. Het zonnetje scheen en er was nog totaal geen sprake van donkere wolken. De speelzaal werd ouderwets ingericht, zonder de anderhalve meter te hoeven te hanteren. De bar werd voor deze mooie dag niet door één, maar zelfs door twee dames beheerd. Esther en Jenny, langs deze weg wederom dank!

Zo rond half één druppelden de tegenstanders van Hoogeveen 1 en 2 de zaal binnen. Ons tweede kreeg Groninger Combinatie 6 op bezoek. Het was een mooi gezicht bij de start van de wedstrijden om de speelzaal met 32 schakers te aanschouwen. Gedurende de dag liepen er zo nu en dan ook nog supporters en reporters binnen. De dames achter de bar hadden het er maar druk mee.

Twee teamgenoten waren verhinderd, maar gelukkig waren Davin en Leo bereid om in te vallen. De precieze volgorde van uitslagen is mij ontgaan, maar ik zal toch een poging wagen het eindresultaat goed weer te geven.

De eerste nederlaag kwam op bord 6 bij Wim tot stand. Hij stond niet best en een remiseaanbod werd door zijn tegenstandster dan ook terecht afgewezen. Helaas bleek een nederlaag onvermijdelijk. Op de bovenste borden ging het stukken beter. Christiaan stond iets beter tegen de op papier sterkste tegenstander. Andries kreeg het Milner-Barry gambiet op het bord en de twee gratis pionnen die hij daarmee won, heeft zijn tegenstander nooit meer teruggezien. Met een mooi torenoffer besliste hij de partij. Omdat Leo op bord 8 beter stond, begonnen we stilletjes op een resultaat te hopen. Op borden 1 en 2 werd de vrede getekend bij Marten en Christiaan. Een tussenstand derhalve van 2-2.

Bij Davin en Edwin leek remise een te verwachten resultaat. Maar toen begonnen zich de eerste donkere wolken te vormen. In mijn eigen partij op bord 7 gaf mijn tegenstander een kwaliteit om zijn verbonden vrijpionnen meer ruimte te geven. Na enkele gemiste kansen om gelijkspel te bewaren, moest ik toch het onderspit delven. Er pakten zich hierna nog meer donkere wolken samen. Leo stond een kwaliteit voor, maar was wellicht te druk met bedenken hoe hij de winst binnen kon slepen, dat hij vergat dat zijn koning op de tocht stond. Hij kwam in een eeuwig schaak terecht, maar door een slechte zet, werd het zelfs nog mat. De tussenstand kwam hiermee op 2-4 en gezien de stellingen op de laatste borden was een nederlaag niet meer te voorkomen. Davin speelde remise en tot overmaat van ramp verloor Edwin toch nog zijn partij. De eindstand van 2,5 – 5,5 was hiermee een feit.

Hoogeveen ging na de eerste ronde aan kop, maar staat na de tweede speelronde op de laatste plaats. Hoe dit kan? De tegenstander uit de eerste ronde schijnt zich teruggetrokken te hebben en die uitslagen zullen dan worden geschrapt uit de stand.

Op 6 november speelt Hoogeveen 1 een uitwedstrijd in Damwoude. Hopelijk schijnt de zon dan weer volop en blijven huilbuien ons bespaard.

Marc

Hoogeveen 1 SG Max Euwe 3

Berghuis, M. (Marten) 2011 Timmerman, J.W. (Jan Willem) 1935 ½ – ½

Mol, C.A. (Christiaan) 1902 Haas de, W. (Wouter) 2060 ½ – ½

Mellema, A. (Andries) 2147 Veltman, A.M. (Anne) 1983 1 – 0

Mostert, D.C.J. (Davin) 1882 Vleeming, V. (Vincent) 1893 ½ – ½

Jonge de, E.M. (Edwin) 1869 Dellair, A.M. (Abdul) 1931 0 – 1

Hulsebosch, W.G. (Wim) 1845 Tempelman, K. (Kristianne) 1890 0 – 1

Snuverink, M. (Marc) 1801 Grotenhuis, G.H. (Gerard) 1924 0 – 1

Spaans, L. (Leo) 1750 Piest, J.A. (Sjaak) 1906 0 – 1

Gemiddelde Rating: 1901 Gemiddelde Rating: 1940 2½-5½

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: