de donderdag

Vandaag de eerste partijen in de derde afvalronde bij het NK-algemeen. De vier winnaars mogen in november strijden om het kampioenschap. Normale partijen dus wat minder sensatie dan de tie-breaks van gisteren. Maar er gebeurde genoeg om de kijkers van de live-stream te bedienen.

Daarnaast ook nog steeds het NK-dames waar elke ronde wel wat gebeurt en men elkaar weinig toegeeft. Op dit moment zijn er drie dames met 3 uit 5 met vier deelneemsters met 2,5 uit 5 er achter. Alleen Machteld van Foreest blijft kwa puntentotaal achter met slechts één punt. Dat hadden er echter veel meer kunnen zijn als ze haar kansen had benut.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, zitten, schaken en binnen
De koplopers aan het werk

In de open groep was de strijd tussen de nummers 1 en 2 natuurlijk interessant. Die eindigde in een overwinning voor de nummer 2 Osama Arabi die daarmee de kop overneemt van Arno Bezemer. Arabi staat een halfje voor op een drietal achtervolgers: Arno Bezemer, Tom Meurs en Alje Hovenga. Laatstgenoemde wist te winnen van Loek van der Hagen. Er zijn nog twee ronden te gaan. Dat betekent dat er vooral in de subtop gewonnen moet worden om in de prijzen te vallen. Onderin zien we morgen de strijd tussen Tijmen en Tetske Hofstra.

In de ochtendgroep wist Peter Holscher aan de leiding te blijven door te winnen van achtervolger Albert Dekker. De overige vier achtervolgers maakten er twee spannende partijen van. In beide gevallen won de jongste (resp Sander Wage en Achyuth Aravindhan) . Leon Niemeijer staat nu op een gedeelde 4/5 plaats.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, schaken en binnen
De laatsten nog bezig ergens tussen 19 en 20 uur. Vanaf 14.00 uur zijn ze al geconcentreerd bezig. Daar kunnen voetballers wat van leren.
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: