Anne Haast, Sander Wage en Arno Bezemer de winnaars.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en binnen

Zo’n laatste dag is extra mooi als alle titels nog op het spel staan. En dat was vandaag het geval. Zowel bij het NK-vrouwen als bij het Open en bij de amateurs waren er twee koplopers en daaronder nog een aantal kanshebbers.

Bij NK-vrouwen konden in theorie nog vier vrouwen gelijk eindigen. Dan moesten natuurlijk alle uitslagen goed vallen. De bovenste vier in de stand moesten namelijk tegen de onderst vier. In dit kampioenschap blijkt dat alle vrouwen van elkaar kunnen winnen. Anne Haast wist haar partij als eerste te winnen. Daardoor kon alleen mede koploopster Eline Roebers gelijk met haar komen. Eline begon goed, maar verloor later de controle over de partij en verloor. Anne Haast voor de vijfde keer kampioen.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen en binnen

In de ochtendgroep (de amateurs) moesten de twee koplopers tegen elkaar. Winst zou de toernooizege opleveren en bij remise konden ze achterhaald worden door nummer drie. Zij kozen vol te gaan voor de toernooiwinst. Staunton/Van der Linde jeugdspeler Sander Wage wist deze bloedstollende partij te winnen. De nummer drie Peter Holscher deed zijn plicht door te winnen van Emmenaar Evert Hondema. Dat zag er lang niet naar uit. In het eindspel zag Hondema een zet niet aankomen en verloor. Stand kunt u hier vinden: https://chess-results.com/tnr584080.aspx?lan=17&art=1&rd=8&fed=NED&turdet=YES&flag=30

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, zittende mensen, schaken en buitenshuis

In het Open kozen de koplopers tegen elkaar tot een vreedzame en korte remise. Hiermee waren ze in ieder geval gedeeld eerste. De twee achtervolgers die tegen elkaar moesten gingen er vervolgens eens goed voor zitten. Het werd een lange pot en ze waren de laatsten die klaar waren. Net voor de geplande prijsuitreiking wist Osama Arabi te winnen van Kedem Gutkind en daardoor gedeeld eerste te worden. Op TPR werd Arno Bezemer de man die de boeken ingaat als winnaar van het Open.

foto’s: https://www.facebook.com/photo/?fbid=2679589705677971&set=pcb.2679599959010279

Geplaatst in Uncategorized
2 comments on “Anne Haast, Sander Wage en Arno Bezemer de winnaars.
  1. eeltsje schreef:

    Volgens het reglement artikel 9 is niet Arno Bezemer maar Osama Arabi de winnaar omdat hij van Arno won en onderling resultaat gaat voor TPR
    https://www.hoogeveenchess.nl/nl/toernooireglement-2019

  2. schaakjan schreef:

    Ik ga uit van de prijsuitreiking en wie een beeldje kreeg. U verwijst naar het reglement van 2019 en het is nu 2021. Het reglement van 2021 heb ik niet op de site kunnen vinden. Er is volgens mij dit jaar wel gekozen voor TPR maar ik kan dat niet nazien. U kunt de vraag voorleggen aan de toernooi organisator.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: