Hoogeveen sluit het seizoen met opgeheven hoofd af tegen kampioen Spassky’s

Hoogeveen heeft net niet voor een stunt weten te zorgen door met minimale cijfers te verliezen van Spassky’s, die daardoor kampioen zijn geworden van de derde klasse.

Op 11 juni 2022 stond de inhaalwedstrijd tegen Spassky’s op het programma. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd in november gepland, maar het werd een heel zomerse dag toen de degens werden gekruist.

Nadat de felicitaties aan de jarige teamleider van Spassky’s waren uitgedeeld was het de jarige zelf die een cadeautje aan Osama gaf. Stukverlies betekende vrij vroeg in de middag een nul voor het Groninger vriendenteam. Daarna werden er veel remises genoteerd. Marten hield voor de verandering weer eens een Fide meester op remise. Andries haalde een halfje tegen de sterkste speler van de bezoekers. Hiermee stelde Andries de topscoordertitel van klasse 3A veilig. Christiaan sleepte ook een half punt binnen, waardoor Hoogeveen op de bovenste vier borden een 2,5 – 1,5 score behaalde.

Voordeel van een vroege uitslag is dat je lekker in de zon kunt analyseren

Op de onderste vier borden was er een fors ratingverschil in het nadeel van Hoogeveen. Leo speelde niet onverdienstelijk, maar zag een paardoffer over het hoofd waardoor een volle toren verloren zou gaan. Tussenstand derhalve 2,5 – 2,5. Edwin liet zien dat hij momenteel wel erg ondergewaardeerd is qua rating. Een halfje tegen een slordige 240 ratingpunten meer was het resultaat. Bert stond lang minder maar wist een eindspel te bereiken met maar één pion achterstand. Wellicht was het objectief verloren, maar een dolle toren motief hielp hem ook een halfje te scoren. 3,5 – 3.5 de tussenstand, met nog maar één partij die aan de gang was. Over alleen deze partij kan een boek geschreven worden. Niet zozeer vanwege de 16 zetten theorie die gespeeld werden, met dame-, toren- en loperoffers aan beide zijden, maar wel over de gevolgen van de terechte overwinning van de immer sympathieke Dries Koster. Zijn overwinning betekende het kampioenschap van de Spassky’s. Ze hadden al een rijke historie die ze jaren geleden naar de derde klasse KNSB heeft gebracht, maar nu mogen ze het voor het eerst ooit ook in de tweede klasse gaan laten zien. Spassky’s, langs deze weg nogmaals de felicitaties voor jullie kampioenschap. We gaan jullie missen, niet in de minste plaats om jullie altijd geweldige verslagen, zo ook van deze wedstrijd. Zie daarvoor de website van de Spassky’s.

Met deze nipte nederlaag heeft Hoogeveen zijn sportieve plicht gedaan, al kwamen we net tekort. We kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op dit seizoen. In het bijzonder nog even een woord van dank aan Jeroen voor het wedstrijdleiderschap en aan Esther en Jenny voor de goede zorgen aan en rondom de bar!

Marc

Hoogeveen 1 Rating Spassky’s 1 Rating Ronde 4

Berghuis, M. (Marten) 2007 Houtman, J. (Joop) 2058 ½ – ½

Sadallah, O.G. (Osama) 2014 Putten van, H.T. (Henk) 2080 1 – 0

Mol, C.A. (Christiaan) 1883 Janse, J.E. (Evert) 2054 ½ – ½

Mellema, A. (Andries) 2190 Riemens, M.J. (Michael) 2224 ½ – ½

Snuverink, M. (Marc) 1820 Koster, A.J. (Dries) 2007 0 – 1

Jonge de, E.M. (Edwin) 1705 Logtmeijer, M.A. (Maurits) 1944 ½ – ½

Janmaat, A. (Bert) 1737 Yska, R.J. (Rolf) 1779 ½ – ½

Spaans, L. (Leo) 1703 Postma, J. (Jan) 1979 0 – 1

Gemiddelde Rating: 1882 Gemiddelde Rating: 2016 3½-4

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: