Zaterdag start de KNSB-competitie

Een voorbeschouwing op basis van de opgegeven opstellingen is altijd een gevaarlijke bezigheid. Doen die spelers ook elke ronde mee? Hoe sterk zijn de invallers? Toch zal ik onder alle voorbehoud een korte beschouwing geven. Als eerste een koppeling naar Netstand en naar de opstellingen zoals gepubliceerd is op de KNSB-site.

https://knsb.netstand.nl/scores/index/40

opstellingen:https://www.schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstellingen-knsb-competitie-20222023/opstellingen-alle-klassen

Meesterklasse

1e ronde: Zuid Limburg 1 – GC 1

Bij de Meesterklasse is op basis van de opstellingen nog niet veel te zeggen. Vooral omdat hier de opgegeven opstellingen kunnen verschillen van de werkelijke opstellingen. Op voorhand zijn Amevo Apeldoorn en LSG de favorieten. Voor wie zoekt naar En Passant zal niks vinden. Die hebben zich teruggetrokken uit de Meesterklasse.

Eerste Klasse:

Géén NOSBO-teams

Tweede klasse A

Assen 1 – LOS

Spassky’s – GC 2

9 teams.

GC 2 heeft de sterkste opgegeven opstelling, maar Assen en LOS liggen daar niet ver achter en ook Amevo Apeldoorn 2 en Veenendaal hebben een redelijk team. De Spassky’s zullen het zwaar krijgen.

Derde klasse A

Sissa 2 – Hoogeveen

HSP/Veendam – GC 3

Schaakwoude – Staunton

Assen 2 – Hardenberg 1

Zes teams in deze klasse. Hier van is op papier SISSA 2 het zwakste team. Die gaan dus voor de verrassingen.Ook Assen 2 en Hoogeveen zullen hun best moeten doen om degradatie te ontlopen. Op papier is Sneek kampioenskandidaat 1. Vlak daarachter zitten GC 3, HSP/Veendam, Hardenberg en Staunton. Het lijkt weer een spannende klasse te worden.

Derde klasse B

SISSA – Almelo 1

Op ASV 4 na zijn alle teams op papier aan elkaar gewaagd. De vorm (en de opstelling) van de dag zal bepalen wie strijd om het kampioenschap en wie om degradatie te ontlopen.

Klasse 4A:

ESG – GC 4

Schaakwoude 2 – Staunton 2

In deze klasse is Philidor 1847 2 de kampioenskandidaat, met ZSG als concurrent. De drie NOSBO-teams en TAL 1 zitten daarachter. De overige vier teams zullen het zwaar krijgen.

Klassen 5 en 6 spelen in groepen van acht teams. En daarmee twee ronden minder dan de overige klassen. De eerste en laatste ronde zijn zij vrij.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: