KNSB-ronde 1

De eerste ronde zit er op. Door de versterkte degradatie vanaf klasse 2 zal er vooral onderin geknokt worden.

Meesterklasse:

Zuid Limburg – GC 4-6

Ook vorig jaar werd er gewonnen van Zuid-Limburg, maar dat is geen garantie dat het dit jaar lukt. Het lukte ook dit jaar en dat is toch een geruststellende gedachte bij GC. Zie het verslag:

https://gc1.groningercombinatie.nl/competitie/horde-1-zuid-limburg/

Klasse 2A:

De NOSBO-teams mochten als eerste tegen elkaar aantreden. Dat zal wel toeval zijn. Er zitten trouwens negen in plaats van tien teams in deze klasse. Dus slechts twee degradanten. Dit jaar degraderen er voor het eerst de nummers 8,9 en 10

Assen 1 – LOS 1: 6,5-1,5

Een mooie opsteker voor Assen en een gevoelige klap voor LOS. http://www.schaakclubassen.nl/

Spassky’s – GC 2: 2,5-5,5

Gezien het krachtsverschil een normale uitslag. Onderin werden 4 overwinningen geboekt door GC-2. Erik Hoeksema was de kopman van GC 2 en begon met een remise tegen Michael Riemens. Die kennen elkaar al 50 jaar en ik denk dat een remise het meest gespeeld is in hun onderlinge partijen.

Klasse 3A:

In de derde klasse degraderen de nummers 9 en 10 en de vier slechtste nummers 8.

Sissa 2 – Hoogeveen 1: 4,5-3,5

Hoogeveen is verzwakt doordat Andries Mellema bij MSV is gaan spelen en ook Osama Sadallah deed niet mee. Toch had dit op papier een winst voor Hoogeveen moeten zijn. Dat werd het niet. Promovendi Sissa 2 zorgde voor een verrassing. Sjoerd Rookus won op bord 1 van Marten Berghuis en ook Pieter Jellema, Ben van Os en Maria Burgsma wonnen. Tel daar de remise van Ruben Bloemhof bij en de winst was er.

HSP/Veendam 1 – GC 3: 4,5 – 3,5

Ook in deze wedstrijd ging de winst naar de op papier underdog. Maar op een ander manier. Ramon Middeljans en Erwin Reintke wonnen hun partij en daar stond alleen de winst van Ewout Clarenburg tegen over. De overige 7 partijen werden remise.

Schaakwoude – Staunton: 1,5-6,5

En hier was op papier het verschil nog groter, maar dat was niet genoeg. Nu zat het verschil vooral op twee borden, maar juist die werden gewonnen door Staunton. Aan bord 1 speelde jeugdspeler Sander Wage Gert Jan Rauw van het bord (215 rating punten verschil). Aan bord 7 won de andere jeugdspeler Ghilon Etienne van Mathijs Visser (700 punten verschil). Daar volgden voor Staunton nog vier overwinningen. Voor Schaakwoude won (ex)jeugdspeler Sven Broersma van Theo Ebels. Maar die zitten qua rating vlak bij elkaar en is de uitslag niet verrassend te noemen. Slechts één remise.

Assen 2 – Hardenberg: 1-7

De andere promovendi kreeg wel klop. Assen 2 kreeg een pak slaag van Hardenberg. Hardenberg is weliswaar verzwakt door het vertrek van Mijnheer (naar Almelo) en van Wageningen (naar ESG) maar er blijft genoeg kwaliteit over. Assen 2 had drie invallers tegen twee bij Hardenberg. Slechts Sjoerd Homminga en Sybrand Houtsma speelden remise. De overige zes gingen de bietenwagen in. http://www.schaakclubassen.nl/

Klasse 3B:

SISSA 1 – Almelo: 1-7

SISSA is de vereniging die dit seizoen in klasse 3B terecht is gekomen. Ze missen daardoor hun tweede team. De eerste wedstrijd eindigde in een deceptie. Zonder Raymon Oord en Mathijs de Jong ging Sissa af tegen Almelo. 1-7 verlies. Alleen Edim Salihbegovic won aan bord 5 van de jeugdleider van de SBO Yannic Husers. De overige zeven spelers verloren.

Klasse 4A

In de vierde klasse degraderen de nummers 8,9 en 10.

ESG – GC 4: 2-6

Voor het eerst in jaren won GC 4 van ESG en dan direkt ook dik en dik verdiend. GC4 is versterkt met drie spelers van GC3 maar desondanks op papier is ESG een klein beetje sterker, zeker met aanwinst Arie van Wageningen. Ik kan er veel over vertellen maar leest u rustig het verslag op de website van ESG.

verslag: https://esgemmen.nl/2022/09/17/esg-maakt-valse-start/

Schaakwoude 2 – Staunton 2: 2,5-5,5

Staunton 2 haalde een nuttige overwinning op het tweede van Schaakwoude. Ook hier ondanks gering ratingverschil een grote uitslag. Vijf overwinningen en een remise tegen slechts twee nederlagen. https://sgstaunton.nl/schaakwoude-staunton-4-12%ef%bf%bc/

Geplaatst in KNSB-competitie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: