Valse start Hoogeveen

(deze titel komt vaker voor)

Op 17 september 2022 reisde het eerste team van Hoogeveen vol goede moed af naar Groningen om aan te treden tegen SISSA 2. Op papier hadden we een ratingvoordeel, maar dat kwam helaas voor Hoogeveen niet tot uitdrukking in de uitslag.

Nadat barvrouw Ria voor een heerlijk kopje koffie had gezorgd, werden de klokken iets na 13 uur in werking gezet. De eerste uitslag kwam binnen vanaf bord 4. Elez bleek een goede invaller voor Osama en ondanks dat hij meer dan één tegenstander tegenover zich had zitten, wist hij een vol punt te behalen. Langs deze weg nog een voorspoedige zwangerschap Anne!

Misschien vergis ik mij in de volgorde, maar volgens mij was het op bord 2 Christiaan die het volgende punt kwam melden. In een, naar eigen zeggen, iets wat remise achtige stelling, sloeg zijn tegenstander een remiseaanbod af om daarna in het stof te bijten. Willem op bord 5 zag dat er geen winst meer te behalen viel voor beide partijen en aangezien zijn tegenstander dezelfde mening was aangedaan, werd de vrede getekend. Tussenstand 0,5 – 2,5 voor de bezoekers. Maar toen bleek de koek bijna op.

Op borden 1, 6, 8 werden zware pijpen gerookt. Marten zijn tweede pionoffer bracht niets en de teamleider van SISSA 2 wist wel raad tegen zijn oude clubgenoot van het Zwols Schaakgenootschap. Ondergetekende bood remise aan, maar zijn tegenstander speelde logischerwijs nog even door. Toen het veld h5 voor de dame vrij kwam was het prijsschieten voor wit. In tijdnood werd niet meer de juiste verdediging gevonden en een nul werd niet geruisloos genoteerd. Leo viel in voor Edwin en zag het gevaar van een tussenschaak over het hoofd. Hij verdedigde zich nog lang, maar de SISSA-sister wist de kracht van verbonden vrijpionnen goed uit te buiten.

Daarna wist Bert de stand gelijk te trekken. Een extra pion die al flink op weg was naar de overkant gaf teveel hoofdbrekens, waardoor een foutje in een klein hoekje zit.

Op het scorebord, of zeg maar gerust schoolbord, kwam hiermee een 3,5 – 3,5 tussenstand. Met een ouderwets krijtje werd ook deze score krassend genoteerd. Er was nog één partij gaande op bord 3. Wit bleek op de bovenste borden geen voordeel deze dag. Davin stond al moeilijk en dat werd niet meer beter. De eindstand kwam hiermee op een 4,5 – 3,5 overwinning voor SISSA 2.

Normaal gesproken zouden we nog lang blijven nazitten, wellicht zelfs nog mee zijn gegaan naar het centrum van Groningen, maar de auto’s moesten tijdig worden verplaatst, voordat hefbomen de uitgang zouden blokkeren. In Hoogeveen bleken de meeste restaurants al vol, maar Leo wist nog een goed restaurant, niet ver van zijn woning. De creatie van de kok bleek bepaald niet weggelegd voor vegetariërs. En als specialiteit van het huis waren er spareribs, die zelfs beschikbaar waren in de stijl van een teamgenoot, want pittig.

Ondanks dat we met een valse start aan het seizoen zijn begonnen kijken we met veel vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd als we op 8 oktober 2022 thuis de gasten uit Hoogezand en Veendam mogen verwelkomen. Hoogeveen 2 ontvangt dan de schaakvrienden van het tweede team van de Emmer Schaakgenootschap.

Marc Snuverink

SISSA 2 Rating Hoogeveen 1 Rating Ronde 1

Rookus, S.P. (Sjoerd) 1862 Berghuis, M. (Marten) 2003 1 – 0

Brand, N.W. (Niels) 1981 Mol, C.A. (Christiaan) 1899 0 – 1

Jellema, P.W.J. (Pieter) 1670 Mostert, D.C.J. (Davin) 1896 1 – 0

Putten van, A. (Anne) 1688 Limani, E.L. (Elez) 1837 0 – 1

Bloemhof, R.B.P. (Ruben) 1782 Boontje, W. (Willem) 1823 ½ – ½

Os van, B.J.J. (Ben) 1745 Snuverink, M. (Marc) 1803 1 – 0

Wigboldus, N.F.D. (Dionne) 1575 Janmaat, A. (Bert) 1744 0 – 1

Burgsma, M. (Maria) 1542 Spaans, L. (Leo) 1702 1 – 0

Gemiddelde Rating: 1731 Gemiddelde Rating: 1838 4½-3½

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: