Veel bekende duels

In de amateurgroep werden de bovenste vier borden door zwart beslist. Tycho redde het niet tegen Mohtaat. Hierdoor staat Mohtaat een punt voor op twee achtervolgers. Frank van der Werf en Bram de Vries die ook met zwart wonnen. Een riante positie voor Mohtaat, remise is voldoende, maar er op spelen is vaak lastig gebleken. We zullen zien wat het morgen in de laatste ronde wordt. Omdat Frank al tegen Mohtaat heeft gespeeld mag Bram de Vries proberen om te winnen van Mohtaat om gedeeld eerste te worden. Frank mag tegen de sterke en ervaren Ben Poelstra spelen.

De bovenste vier van het open na 7 ronden spelen nu apart om de eerste t/m vierde plaats. De overigen dus om plaats 5 en verder.

In het open viel me de bijzondere paringen op. De bovenst twee vrouwen mochten tegen elkaar. Machteld van Foreest won van de indische IM Kulkarni (2376). Ook wat lager speelde twee vrouwen tegen elkaar. WIM Asatryan uit Armenië tegen WFM Sevcikova uit Slowakije. De laatste won.

Eelke de Boer mocht tegen Nederlands jeugdkampioen Leandro Slagman en verloor. Op bord 2 speelde Sipke Ernst en Nick Maatman tegen elkaar en dat werd remise.

Het wordt trouwens bijzonder spannend de strijd om plaats vijf. Zes spelers hebben nu 6 punten en ze moeten onderling knokken. De zes met 5,5 daaronder kunnen alleen maar hopen dat de koplopers remise spelen en zij winnen. Maar dan moet de prijzen wel met veel spelers gedeeld worden.

Onder de zes koplopers twee noorderlingen: Sipke Ernst (2532) mag met zwart tegen IM Thomas Beerdsen (2521) en Nick Maatman (2341) mag met wit tegen GM Fernandez (2476). Men zal wel moeten winnen omdat de italiaans GM Morini het treft met de Belgische Ismail Tamer (2018). De laatste speelt weliswaar het toernooi van zijn leven, maar het krachtsverschil lijkt mij te groot.

In de zestal subtoppers en halfje achter de top zitten Machteld van Foreest, plaatselijk favoriet Andries Mellema en ook Leandro Slagboom uit Friesland. Foto’s op de link hieronder.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2930683087235297&set=pcb.2930685370568402

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: