KNSB vierde ronde

De vierde ronde was niet ongunstig voor de NOSBO-teams. Slechts één nederlaag, de rest van de teams wonnen. Verslagen zijn er nog niet veel. ESG was er als eerste bij met hun verslag. Regelmatig zal ik een update plaatsen als er meer verslagen verschijnen. Na twee up-dates missen we nog het verslag van GC 2. Van GC 4 hebben we nu zelfs twee verslagen en alle partijen.

Meesterklasse
De Groninger Combinatie won met dikke cijfers (6,5-3,5) van ESG Dr Max Euwe en rukte daardoor naar de derde plaats. Die plaats zegt nog niet zoveel want En passant en LSG staan met 8 punten ongeslagen bovenaan. Groningen staat met 4 punten op de derde plaats, samen met drie andere teams. Eigenlijk moet je zeggen dat op LSG en En Passant na iedereen is verwikkeld in de degradatiestrijd. ESG Dr Max Euwe lijkt één van de gedoodverfde kandidaten hiervoor, maar de tweede degradant is nog niet duidelijk.
Er was slechts één remise aan het laatste bord Buendgen – Maurice Schippers. Zes overwinningen werden afgewisseld met drie nederlagen. Opvallend is dat Jan Werle verloor van Frank Kroeze.
Verslag Groninger Combinatie: http://chessteam.blogspot.nl/ Op dit moment nog geen verslag, maar u kunt wel de partijen naspelen.
verslag op de Unitassite: http://www.svunitas.nl/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=1199:gc1-derde-in-meesterklasse&catid=41:unitas-1&Itemid=94

Eerste Klasse A
Sissa staat trots aan de kop omdat koploper SSC 1922 verloor van de Kennemer Combinatie. Sissa won zelf met 8-2 van Zukertort Amstelveen. Zeven overwinningen en twee remise zorgden voor de 8 bordpunten. Alleen Koen Lambrechts verloor en wel van Sander Los. David Howell en Michael hoffman waren de grootmeesters aan de kant van Sissa.
ESG Dr Max Euwe 2 staat alleen onderaan en staat al drie punten achter op de nummer voorlaatst. Wageningen staat gelijk met Sissa door een 6-4 overwinning op Purmerend, maar heeft nu 4 bordpunten achterstand op Sissa. Er staan nog drie achtervolgers op één wedstrijdpunt. Sissa kan zich geen misstappen veroorloven. Aan de andere kant na het verlies tegen Wageningen was de verwachting dat ze lang in de achtervolging zouden moeten en dat is nu niet meer het geval.
Verslag Sissa:http://www.jsvsissa.nl/ Kijk op het forum onder draadje Sissa 1

Tweede klasse A
Ook het tweede van de Groninger Combinatie staat op bordpunten derdes, maar met vijf wedstrijdpunten. Ze hebben echter wel de onderste drie gehad. Dit keer wonnen ze van Emanuel Lasker. 3,5 bordpunten aan de onderste vier borden leverde samen met 1,5 punt aan de bovenste vier borden een 5-3 overwinning op. Adrian Clemens was de ongelukkige die aan bord 4 verloor van de sterkste speler van Emanuel Lasker (Sikko Ros).
Verslag Groninger Combinatie 2:

Tweede klasse B
Het derde van de Groninger Combinatie leed een nipte nederlaag tegen Caïssa Eenhoorn (4,5 – 3,5). De persoonlijke uitslagen zijn nog niet ingevuld. Caïssa Eenhoorn staat nu op twee met 7 wedstrijdpunten. GC-3 staat in de middenmoot met 4 punten. Ze hebben de bovenste twee gehad, dus nu komen de scoringskansen. De beide ploegen met 0 punten scoorden onderling een gelijkspel.
Verslag Groninger Combinatie 3: http://www.svunitas.nl/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=1198:gc3-komt-halfje-tekort-tegen-caissa-eenhoorn&catid=39:unitas-3&Itemid=96

Derde klasse A
In deze klasse eindigden vier van de vijf wedstrijden in een 4,5 – 3,5 eindstand. De sterkte verschillen waren deze ronde niet groot. Onder de winnaars alle vier nosbo-teams. Assen en Sissa 2 blijven met 8 punten bovenaan staan. Assen won met 4,5 – 3,5 van Philidor 1847 door overwinningen van Pieter Tromp, Maarten Dijkstra en Arjan Dwarshuis. Sissa 2 won met dezelfde cijfers van Sneek door winsten van Arjan Dijkstra en Maarten Hemmes. Daar stond een nederlaag van NOSBO-kampioen Lambertus van der Marel tegen Johnny Fluit tegenover. Op de overige borden werd de vrede getekend. Maarten wist trouwens te winnen doordat zijn tegenstander door de vlag ging en dat met het Fischer-tempo!
Spassky’s blijft op 2 punten volgen door een ruime overwinning (5,5 – 2,5) op de Twee Kastelen. Hier slechts één remise. Aan het eerste bord speelde Roelof Kroon remise tegen Jeroen Weggen.
Groninger Combinatie 4 schepte wat afstand met de degradatiezone door een overwinning op ESG Dr. Max Euwe 4. Ook met 4,5 – 3,5 Henk Bosveld en Taco van der Poel wonnen, Mario van der Raad verloor, de rest speelde remise. Ze staan nu met 4 punten in de middenmoot met drie punten voorsprong op de onderste drie. Bovenin en onderin treffen de teams elkaar nog.
verslag Assen: http://www.schaakclubassen.nl/externverslag.php?seizoen=1314&team=1&ronde=4
verslag Sissa 2: http://www.jsvsissa.nl/ op het forum in het draadje Sissa 2
verslag Spassky’s: http://www.spasskys.nl/extern.html
verslag Groninger Combinatie 4: http://www.scgroningen.nl/verslag-competitiewedstrijd-gc4-vs-esg-dr-max-euwe-4/
en de partijen van GC 4 zijn te zien op: http://digitalgametechnology.com/site/index.php/dgtchesslab/live-2
verslag ESG Dr Max Euwe 4 – GC4: http://www.scgroningen.nl/verslag-competitiewedstrijd-gc4-vs-esg-dr-max-euwe-4/

Derde klasse B
Hier won ESG het degradatieduel met Heerenveen met ruime cijfers (5,5 – 2,5). Daarmee zijn ze op bordpunten boven de degradatielijn gekomen. Twee punten is niet genoeg om degradatie te vermijden. Dat ESG op bordpunten boven De Toren Arnhem VSV 2 staan is te danken aan Staunton. Die versloeg met 6,5 – 1,5 De Toren. De Toren had gekozen voor de sterkste spelers op de borden 4,5 en 6. Dat leverde een bordpunt op door winst op Theo Ebels die nog herstellende was van zijn verlies tegen Karpov.
De strijd tussen beide koplopers Almelo en Almere eindigde in een 5-3 overwinning voor Almelo. En dat is voor Almelo een half bordpuntje meer dan de vorige drie wedstrijden. Ze staan echter wel op kop en hebben de nummers 2 t/m 5 al gehad. Staunton staat nu tweedes met drie bordpunten meer, maar wel twee wedstrijdpunten minder. In de volgende ronde op 8 februari kan ESG zowel zichzelf als Staunton helpen door te winnen van Almelo. ESG heeft een wat uitgebreider verslag, Staunton beperkt ich zoals gebruikelijk door een kort verslag
verslag ESG: http://esgemmen.wordpress.com/
verslag Staunton: http://www.sgstaunton.nl/website/

Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in KNSB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: