ESG neemt koppositie over

In de eerste klassen was er weer een ronde. In klasse 1A waren de uitslagen allemaal gunstig voor ESG. Zelf wonnen ze van de koploper Dwingeloo, terwijl de nummers drie en vier ook verloren. In klasse 1B bleef Roden aan de leiding, terwijl één van de achtervolgers Lewenborg 2 verloor. Bedum won de belangrijke wedstrijd tegen Van der Linde en blijft Roden volgen.

Klasse 1A;

DSC_9223Die begon gelijk met een verrassing. De nummer 3 Hoogeveen 2 verloor verrassend bij ESG-2 (4,5-3,5) en zijn daarmee praktisch uitgeschakeld voor het Kampioenschap. Volgens het verslag van ESG was het een knotsgekke wedstrijd met steeds weer wisselende prognoses. En ook het verslag van Hoogeveen geeft aan dat het geen wedstrijd was voor non-playing captains gezien de hoeveelheid slechte zetten.

verslag ESG 2      verslag Hoogeveen 2

27983279_1777922575844693_8040944778259350780_oDaarna was het aan het eerste van ESG de taak om de koppositie te veroveren op de verrassende nummer 1 Dwingeloo. Twee partijen werden vooruit gespeeld en die leverde ESG twee punten op. Op de avond zelf liep ESG naar een 4-0 voorsprong. Om de overwinning binnen te slepen werd vervolgens remise aangeboden aan bord 3 en gezien de stelling kon dat niet afgewezen worden. Daarna werd het 6,5-0,5. De laatste partij werd gewonnen door Henk Strating van Dwingeloo (nu 5 uit 5!!!) waardoor de eretreffer werd gemaakt.

verslag ESG-1

Op vrijdagavond volgden de overige partijen. Het Kasteel 2 won van Roden 2 met ruime cijfers (5,5-2,5). En dit terwijl Roden 2 wel de meest trouwe leden heeft in deze klasse. Meestal is een vast team goed voor een goed resultaat. In dit geval blijkbaar onvoldoende. Het Kasteel 2 rukt op naar de derde plaats en krijgt nog de nummers 1 en 2. Roden 2 blijft staan op nul punten maar krijgt nog de nummers 6 en 7 de belangrijke wedstrijden.

uitgebreid verslag van Roden

Assen 3 kreeg Haren/Oostermoer 2 op bezoek. De harenaren/zuidlaarders doen het goed (oa een gelijkspel tegen ESG-1) terwijl Assen 3 het niet zo goed doet. Daar was in deze wedstrijd echter niks van te merken. De bovenste vier borden eindigden in remise zodat de strijd aan de onderst vier borden werd beslist. Daar had Assen 3 een ratingoverwicht en dat leverde drie overwinningen tegen één verlies op. De man met de langste naam Vincent Richtering Blenken Raaijen wist voor Haren/Oostermoer te winnen. Einduitslag 5-3.

Klasse 1B

Ik klasse 1B won koploper Roden dik van DAC (Delfzijl Appingedam Combinatie). Niet verrassend gezien de gemiddeld 300 ratingpunten verschil. De twee kopmannen van DAC Arie Verhoog en Ben Steenhuis wisten er een remise uit te slepen en op bord 8 wist Jan Groothof voor een verrassing te zorgen door Henk van Bemmel op remise te houden. 6,5-1,5.

verslag Roden

Concurrent Bedum won ook, maar dat ging maar nipt.  Van der Linde werd nog net verslagen 4,5-3,5. Aan de bovenste vier borden pakte Van der Linde nog wel de winst (3-1), maar onderin is Van der Linde zeer zwak en daar haalden ze slecht één remise. Dat hadden er meer kunnen zijn, want bord 5 stond twee  pionnen voor waaronder een vrijpion. Hij liet zich echter mat zetten. En dan verlies je de partij en de wedstrijd. Dat zal wel een lange thuisreis zijn geweest, hoewel volgens het verslag van Van der Linde de man die een stuk had kunnen winnen er het slechts aan toe was. Deze avond was het geluk dus aan de zijde van Bedum. Ook bij het schaken is geluk een onderdeel van het spel. We mogen wel zeggen dat het alleen maar denken is, maar dat klopt niet helemaal. Geluk is nog steeds zeer belangrijk.

Verslag Van der Linde

Jan - YnteGroninger Combinatie 5 rukt op op de ranglijst. Ze wonnen van Lewenborg 2 met 4,5-3,5. Lewenborg 2 stond na drie ronden verrassend bovenaan, maar staat nu weer met beide voeten op de grond na deze tweede achtereenvolgende nederlaag. ik weet het wedstrijdverloop niet, maar bij zo’n uitslag zal het wel spannend geweest zijn.

verslag Lewenborg

En dan als laatste Sissa 5 tegen Staunton 3. Zou Sissa 5 zijn eerste winst boeken? Het werd net als in bovenstaande twee wedstrijden 4,5-3,5. En hier zat Staunton aan de goede kant van de score. En ook hier vijf overwinningen en drie remises. Het enige verschil: in dit geval wonnen de bezoekers. Verder opvallend. Nosbo voorzitter Kroezen won na vier nederlagen in de vorige ronden. Sissa 5 blijft hierdoor laatste, terwijl Staunton 3 in de middenmoot staat. Sissa 5 moet nog wel tegen de twee teams die een puntje voor hun staan. Ze kunnen met twee keer winnen een ruk naar boven maken.

 

Geplaatst in NOSBO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: