Onspannende laatste ronde 1B

foto’s: Harry Gielen

Voor de slimme lezer, neen er hoort geen t als derde letter in de titel.

overzicht

overzicht

Na donderdagavond was vrijdagavond de andere eerste klasse aan de beurt voor de gezamenlijke laatste ronde. Weer in het Postiljonmotel in Haren. Bovenin leek het net zo spannend te kunnen worden als gisteravond. Het enige verschil was dat de nummer twee Lewenborg twee wedstrijdpunten achter stond op koploper Roden (ipv 1) en men moest 3,5 bordpunten overwinnen. Gisteravond bleek dat dat soms toch nog kan zorgen voor een gezonde spanning.

Heinse van Houten van organisator PreChess

Heinse van Houten van organisator PreChess

Wedstrijdleider Jan van Os met teamleider ESG 2 Bastiaan van Os

Wedstrijdleider Jan van Os met teamleider ESG 2 Bastiaan van Os

Onderin was al duidelijk dat HSP/Veendam 3 met de tot nu toe behaalde 0 punten.de nummer voorlaatst niet meer kon inhalen.

Roden - Staunton 3

Roden – Staunton 3

Op de avond zelf bleek de spanning al snel weg te vallen. Staunton 3 was zacht gezegd niet geweldig op dreef. Het begon al met dat in de opening al een dame werd weggegeven en dat zette zich door zodat Roden binnen de kortste keren met 4-0 voor kwam te staan en daarmee al snel kampioen was. Ruurd Kunnen zorgde voor het beslissende vierde punt. Dat er daarna toch nog drie remises werd afgestaan kon Roden niet meer deren.

Lewenborg - ESG 2

Lewenborg – ESG 2

De nummer twee Lewenborg kwam al snel op voorsprong tegen het tweede van ESG met 2-0. In de opening wonnen Ramon Middeljans en Rudy Frieswijk. ESG 2 trok de stand echter weer gelijk o.a. door een overwinning van Marcel Struik aan het eerste bord op Hiddo Zuiderweg. In deze laatste partij offerde Hiddo een stuk voor drie pionnen en dat zag er dreigend uit. Ergens ging het echter mis, waar dat laat ik aan de spelers over om later uit te leggen. Het werd uiteindelijk een 5,5 – 2,5 overwinning voor Lewenborg. Iets groter dan verwacht, maar wel verdiend.

Het Kasteel - Dwingeloo

Het Kasteel – Dwingeloo

Dezelfde cijfers kwamen er in de wedstrijd tussen Het Kasteel en Dwingeloo tot stand. Topscoorder Arjen Wemmenhove kwam misschien wat gelukkig aan het volle punt vanuit verloren stelling. Daartegenover had Feline Waardenburg de winst voor het grijpen, maar zag niet hoe ze optimaal van een penning kon profiteren.

Haren Oostermoer 2 - HSP Veendam 3

Haren Oostermoer 2 – HSP Veendam 3

HSP/Veendam 3 zal blij zijn om in de tweede klasse te gaan spelen. Ze verloren met 7-1 van het tweede van Haren/Oostermoer. De eerste remise kwam snel tot stand. Na 38 zetten had de veendammer Luuk Smant nog 1 uur 31 op de klok staan. Een gemiddelde van iets onder de 30 seconden per zet dus. De tweede remise werd behaald door Freddy de Raad.

fotograaf Harry Gielen

fotograaf Harry Gielen

Meer foto’s van Harry Gielen verslagen: ESG 2;Roden

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: