Sissa aan kop in meesterklasse

Op de dag nadat Schaaknieuws op de mat viel werd Sissa de enige leider in de Meesterklasse. In het bondsblad niet genoemd als koploper. In het hele stuk wordt Sissa niet genoemd. De reden zal wel liggen in het feit dat de voorpagina en de pagina’s 12 en 13 geheel besteed zijn aan Jorden van Foreest. En zoal u weet, die speelt voor Sissa.

Volgens geruchten is Jorden formeel nog geen grootmeester door een administratieve blunder op de burelen van de FIDE. Daar trekken wij ons natuurlijk niets van aan. Hij heeft de normen gehaald en is dus een GM.

De wedstrijd tegen Utrecht was een makkie. Utrecht stevent dit jaar rechtstreeks op degradatie af en had ook deze ronde last van zwakkere invallers. Sissa liep dan ook snel uit naar een 4,5 – 0,5 voorsprong met op de overige borden goede stellingen. Uiteindelijk kreeg Utrecht drie remises en werd de eindstand 8,5 – 1,5.

Doordat medekoploper LSG verloor van En Passant staat Sissa nu alleen aan kop. Op het forum van Sissa  staat een verslagje van EJH. Opvallend want die was als laatste bezig op bord 1 !

klasse 1A

De Groninger Combinatie had weer een makkelijke zaterdag. Ook al waren ze niet in hun sterkste opstelling. Het krachtsverschil was weer te groot. Opvallend het debuut van Eelke de Boer in het eerste. Hij won aan bord 10.

Op de site van GC1 een kort verslag en de uitslag met namen. De persoonlijke uitslagen staan nog steeds niet op de site van de KNSB maar kunt u gelukkig wel hier vinden. Rest nog te vertellen dat De Toren Arnhem/VSV (ook een combinatie) vooraf wel mede bovenaan stond. Een nuttige overwinning dus waardoor GC nu twee punten losstaat en 9,5 bordpunt voor op de nummer 2. Hoewel de teamleider nog steeds een beetje angstig kijkt naar de dagen waarop de Bundesliga en KNSB gelijktijdig spelen kan men nu in ieder geval een nederlaag hebben.

Klasse 2A

In deze klasse ook al een NOSBO-koploper. Assen won ook hun vierde wedstrijd. Ook hier voor de namen naar site van Assen waar ook een uitgebreid verslag staat met veel diagrammen.

Sissa 2 speelde gelijk en mag daar wel heel blij mee zijn. Bij de stand 4-3 voor Hardenberg was alleen Renze Rietveld bezig in een eindspel met voor hem een toren met een pion, terwijl de tegenstander een toren en twee pionnen had. Hoe hij dat gewonnen heeft weet ik niet. Uw reporter was al op de terugreis. Gelukkig biedt het verslag van tegenstander Hardenberg uitsluitsels. Renze won op tijd. De wedstrijd begon met vijf remises voordat Hardenberg de leiding nam.

Groninger Combinatie 2 verloor met het kleinst mogelijk verschil van SSC 1922. Die kwam sterk op. Bovenin wist GC 2 de schade te beperken, Onderin scoorde Rudolf Potze en Peter Hendriks twee punten, maar die werden teniet gedaan door twee verliespartijen in het middenrif. Niet genoeg dus om het kleine verschil op de topborden ongedaan te maken.

Klasse 2B

Groninger Combinatie 3 is de kop van jut in klasse 2B. Nu verloren ze met 6-2 van de nummer 9 Kennemer Combinatie 2. Men heeft gemiddeld 100 ratingpunten minder dan de andere teams. Positief vandaag was wel de winst op bord 1 van Mark Kruit (tegen 2232). Er kwamen echter slechts remises bij van Henk Bosveld en Robert de Boer.

Klasse 3A

HSP/Veendam was niet te spreken over hun gelijkspel tegen het onderaanstaande Denk en Zet/O&O Kampen. Drie overwinningen, drie nederlagen en twee remises. Voor een uitgebreid verslag moet u naar hun site.

De andere twee NOSBO-teams Spassky’s en Haren/Oostermoer  moesten tegen elkaar. Op papier was Spassky’s de sterkere team en dat kwam er ook uit. Ze liepen al zeer snel naar een 4-2 voorsprong. Het werd uiteindelijk 5-3. Twee punten die de Spassky’s broodnodig hadden om de onderste regionen te verlaten. Haren/Oostermoer kon de punten nog harder gebruiken. Men is nog puntloos en hebben ook niet veel bordpunten. Ze dreigen zo na een jaar KNSB al weer te degraderen. Wat de  Spassky’s vonden van de wedstrijd kunt u op hun site lezen.

Klasse 3B

Staunton kreeg toch even de schrik tegen de laagvlieger ENO uit Nijverdal. Ze kwamen op een 2-0 achterstand, het werd zelfs 2,5-1,5. Daarna was het echter alles Staunton wat de klok sloeg. Vijf overwinningen op rij zorgden toch nog voor een ruime 5,5 -2,5 overwinning. Ook bij Staunton waren de punten hard nodig.

Hoogeveen smacht ook naar een overwinning maar weer werd het net niet. Men scoorde wel 2,5 punt aan de bovenste drie borden (winst voor Sadallah en Voss, remise Berghuis) maar daar kwam slechts een remise van Marc Snuverink bij. Het werd met 5-3 de grootste nederlaag van Hoogeveen. De andere drie gingen namelijk met 4,5-3,5 verloren. Het moet toch een keer net wel worden.

foto’s van de wedstrijden in het Denksportcentrum

(Sissa 1 en 2, Staunton, Spassky’s en Haren/Oostermoer)

 

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: