Noorderlingen op TataSteel

Iedereen is natuurlijk benieuwd naar de resultaten van de Noorderlingen op het TataSteel Chesstournament. Op uw clubavond zult u waarschijnlijk veel mooie woorden horen over het toernooi van degenen die geweest zijn. Om u daar een beetje op voor te bereiden een kort overzicht van bij mij bekende noorderlingen (althans waarvan ik denk dat het noorderlingen zijn).

Jorden van Foreest speelde een leuk toernooi in de challengers. Opvallend weinig remises, slechts drie. Aangevuld met vijf overwinningen en vijf verliespartijen komt hij daarmee op een goede 50%. Of hij zelf tevreden is heb ik hem niet gevraagd.

Op sterkte wordt men ingedeeld in een groep ( 1 t/m 8) en binnen de groepen worden tienkampen samengesteld van ongeveer gelijke sterkte. 1A en 1B zijn in principe ongeveer even sterk en dat geldt ook voor groep 7A t/m 7N

Zyon Kollen speelde in groep 1A en met een score van 6 uit 10 eindigde hij op een tweede plaats. In 1B eindigde Lucas van Foreest door een eindsprint met twee overwinningen op de vierde plaats met 5 punten. In de tweede groep speelde Joop Hummel mee. Op papier de zwakste speler, maar hij eindigde keurig met 4,5 punt op de 6e plaats. Had op de rustdag goede hoop op meer, maar de laatste drie ronden daarna leverde slechts 1 punt op. In 2Z speelde Jan Balje een geweldig toernooi. Begon met 5 uit 5, speelde in de zesde ronde een korte remise. Na de rustdag kwam er een beetje de klad er in. De twee remise en een verlies waren net voldoende om de eerste plaats vast te houden.

In de derde groepen veel succes voor Nosbo-ers. In 3E werd Herman Voss gedeeld tweedes met 5,5 punt. Daarmee zal hij niet blij zijn, want door verlies in de laatste ronde liep hij de eerste plaats mis. In 3F verloor Fons van Hamond in de voorlaatste ronde, maar bleef bovenaan staan. De winst in de laatste ronde leverde hem een ongedeelde eerste plaats op met 7 punten. Daar hij al ontevreden was over zijn twee remises ben ik benieuwd of hij nu wel tevreden is. In 3H is Marten Berghuis een buitenbeentje in dit veld. Met 3,5 punt en een zevende plek zal hij dit toernooi gauw willen vergeten. Tenminste het schaken, het rondom gebeuren blijft je altijd bij. In 3K was Eelke de Boer de winnaar met 7 uit 9. Theo Ebels wist door winst in de laatste ronde nog op 50% te komen, maar dat is wel een beetje beneden zijn stand.

In 4A werd Willem Boontje zevende met 3,5 punt. Daarvoor moest hij wel een eindsprint van 2,5 uit 3 plegen. Het afwijzen van remise is niet altijd een zekerheid dat je wint. In 4F werd Marc Snuverink tweedes met 5,5 punt

In 5F was Jan Colly de grote man. Met maar liefst 7,5 punt won hij overtuigend zijn groep. Daarmee is hij ook de NOSBO-er met de meeste punten. Theo Witkamp werd hier 8ste met 2,5 punt. In 5G leverde Machteld van Foreest een puike prestatie door gedeeld 4e te worden met 5 punten. Met wit haalde ze 3,5 uit 4, met zwart 1,5 uit 5. Als ze nu maar 5 keer wit had gehad, dan was ze beslist tweedes geworden.

In 7F werd Willem Giesesteijn vijfdes met 4,5 punt. Een keurig resultaat, hij moet alleen nog leren te spelen tegen de jeugd. In 7N werd Sake Jan de Boer tweedes met een score van 5,5 punt.

Ik heb de groepsnummers bijgevoegd zodat u zelf op de site van TataSteel de persoonlijke resultaten kunt nakijken. En wie facebook heeft, daarop kunt u soms de dagverslagen van de deelnemers vinden. Als u het bij hun verprutst hebt en ze geen vriend met u willen worden kan het soms helpen om een vriend van een vriend te worden. Als de eerste vriend dan reageert op de eerste vriend of een like plaatst dan kunt het toch (stiekem) lezen.

Heb ik Nosbo-ers gemist meldt dit gerust via een reactie hieronder.

Geplaatst in Uncategorized
2 comments on “Noorderlingen op TataSteel
  1. Bert schreef:

    Ik mis Jan Balje, die volgens mij in groep 2z de eerste plaats behaalde!

    • schaakjan schreef:

      Bert,

      Je hebt volkomen gelijk en ik heb hem woensdag nog wel op de foto gezet. Hij had toen 5,5 uit 6. Ik heb samen met hem nog naar die korte partij gekeken. Ik heb hem opgenomen in het stuk

Plaats een reactie