Eelke en Machteld kampioenen?

26909557977_5a2109f5e6_nDe Nederlandse Jeugdkampioenschappen Schaken naderen de ontknoping. Het NK wordt gehouden in het Van der Valk Hotel te Assen. Lekker dichtbij voor de Groningers, Assenaren, Meppelaars en Zwollenaren. Ja een paar randstedelingen mopperen, maar die vergeten dat wij meestal ver moeten reizen. Zeker als je aan meerdere plaatsingstoernooien mee moeten doen.

foto’s website njsk

Ik zou zeggen kom allemaal eens kijken, info op de Site van het NJSK.

Er zijn zes groepen, waarbij de meisjes A en B zijn samengevoegd. Dit komt doordat een aantal geplaatsten moest afzeggen. De Middelbare scholen hebben namelijk wel vakantie, maar de Universiteiten niet. Daarnaast begint volgende week de eindexamens en dan is de voorkeur voor school begrijpelijk.

26996274777_1fc5b1e483_bNiet in alle groepen doen er NOSBO=ers mee, maar waar we meedoen zitten we vaak bovenin. Laat ik maar beginnen met de Jeugd B (tot 16 jaar). Hier hebben we zelfs vier deelnemers. Eelke de Boer was als eerste geplaatst en maakt dat waar. Hij won al zijn vijf partijen. De meeste overtuigend, maar bij enkele wat hulp van de tegenpartij. Maar zonder fouten van de tegenstander win je natuurlijk niet. Die moet je afdwingen. Eelke kan morgen (vrijdag) al kampioen worden, want hij staat 1,5 punt los. Maar dan moet hij wel winnen van Jonas Hilwerda die een ietwat teleurstellend toernooi goed wil maken door Eelke te verslaan. Hierbij wel opgemerkt dat Jonas één van de twee spelers is op de tweede plaats met 3,5 uit 5. Dat Jonas vandaag won van Charlie Tang (2127) zal hem een steun in de rug geven.

Kom Eelke en Jonas aanmoedigen.

De andere twee Tycho Bruggink en Daan Noordenbos hebben allebei 1,5 punt. Gezien hun tegenstand is dat voor Tycho teleurstellend en voor Daan niet slecht.

40966052345_d9a5abca5b_hIn de jeugd C speelt Machteld van Foreest mee. Andere deelnemers zijn Loek van der Hagen en Nanne van Foreest. Omdat deze groep het grootst is spelen ze 9 ronden ipv 7 zoals in de andere groepen. Machteld was als eerste geplaatst en staat ook bovenaan met 6 uit 7 (twee remises).  Daar staat ze samen met Daniel Kutchoukov. Een halfje daar achter staat Onno Elgersma. Onderling hebben deze drie remise gespeeld zodat het nu gaat om de laatste twee partijen te winnen. Loek van der Hagen heeft een schamele drie punten gescoord. Gezien de tegenstand had dat er toch 2 meer moeten zijn. Nanne van Foreest verrast iedereen. Hij heeft 2,5 punt en dat is bijna twee punten meer dan te verwachten was. Dat geeft wel aan dat hij sterke tegenstand heeft gehad en daar ook punten tegen heeft gescoord.

40040166690_91fa71a463_h

In de meisjes AB groep zijn wij vertegenwoordigd door Feline en Marlinde Waardenburg. Feline als regerend kampioen had het niet makkelijk. In de eerste twee ronden met goed aanvalsspel gewonnen komen te staan en daar toch maar een halfje aan over gehouden. Ze heeft nu drie punten. Marlinde heeft een halfje minder, maar ze is wel de derde B-meisje. Kans op om eerste B-meisje te worden zit er niet meer in, maar misschien vallen alle resultaten eens goed. Voorwaarde is dan wel dat Marlinde de laatste twee partijen gaat winnen.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: