Basisscholenkampioenschap Drenthe

Er zal ongetwijfeld een uitgebreid verslag op de site van de NOSBO (Noordelijke Schaakbond) komen te staan van het Drentse basisscholenkampioenschap dat zaterdag in Emmen werd gehouden. Vandaar dat ik mijn verslag zal beperken tot wetenswaardigheedjes.

Waarom is het zo mooi om dit soort toernooien te bezoeken? Het antwoord: Kinderen spelen met plezier. Het straalt er af. En de partijen die ze spelen. Het zijn stellingen die u niet gauw zult zien bij de grootmeesters. Geniale zetten en blunders wisselen elkaar af met de zichtbare emoties die daar bij horen. En je hoort nooit smoesjes als ze verloren hebben.

En dat is niet een mening van mij alleen. Er waren maar liefst elf vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden. Niet nodig om een wedstrijdleider van 60 km ver te vragen omdat er geen eigen wedstrijdleider te vinden is voor de zaterdagmiddag. Naast die vrijwilligers ook nog eens zestien teamleiders en veel ouders die komen kijken. En fotografen heb ik ook gezien. Ik denk wel zo’n 25.

Zoals gezegd je ziet wisselend denken. Een mooie combinatie van vijf zetten levert een stuk op en wordt gezien, maar mat in één wordt niet gezien. Zo zag ik bij één partij gedurende minstens 12 zetten dat degene die aan zet was mat kon geven. Het gebeurde dus niet.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geen rondeverslagen, maar u kunt in de slide hierboven zien welke scholen in de eerste zes ronden aan tafel 1 speelden.

En de prijswinnaars:

3e Ter Borch op een half bordpuntje

3e Ter Borch op een half bordpuntje

2e Theo Thijssen

2e Theo Thijssen

1e Kloostertuin

1e Kloostertuin

Ook de nummer 4 en 5 plaatsten zich voor de Noordelijke finale op 28 maart in Groningen. Dat zijn de Eshoek en Paul Kruger. Burgemeester Wessel Boers en Kloosterveen vielen op bordpunten af

meer foto’s

Geplaatst in Uncategorized
One comment on “Basisscholenkampioenschap Drenthe
  1. […] was ook aanwezig bij het BSK van Drenthe en heeft al al het een en ander gemeld. Hij heeft ook de nodige foto’s […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: