Het Kasteel wint Nosbo-beker

Het Kasteel uit Coevorden heeft de NOSBO-beker gewonnen. Dit deden ze door een afgetekende overwinning (3,5-0,5) op Sissa 4. meer foto’s

De uitslag doet eenzijdige afstraffing vermoeden. Niets was echter minder waar. Het was een echte bekerwedstrijd waarbij de voorspelling over de uitslag nogal eens wisselden. Wel gaven de neutrale toeschouwers steeds de voorkeur aan Het Kasteel , terwijl de grote supportersschare van Sissa alleen de kansen van Sissa wouden zien.

SAM_2450Het Kasteel kwam opdagen met de drie zusters Waardenburg met Stephan Broertjes. Sissa trad aan bijna in hun sterkste opstelling. Topscoorder Maarten Roorda (met 3,5 uit 4) had zichzelf buiten de opstelling gelaten en speelde voor gastheer. Jorn Torenbosch. Mathijs de Jong, Sjoerd Rookus en Marcel Pouw mochten het karwei klaren.

SAM_2463Het duidelijkst was de partij van Marlinde Waardenburg tegen Sjoerd Rookus. Marlinde had de hele partij de touwtjes in handen en weigerde die gewoon uit handen te geven. Een paar pionnen winnen en een koningsaanval dreigen was voldoende om de zwarte stelling lam te leggen. Een vrijpion op de zesde rij kon niet uitgeschakeld worden. De winst van Marlinde kwam dan ook voor niemand als een verrassing.

SAM_2464Feline Waardenburg leek ook een perfecte partij te gaan spelen. Mathijs de Jong wist echter wat tegenkansen te creëren. Uiteindelijk werd het dame, paard en loper tegen dame en toren. Feline offerde toen haar paard wat echter geen offer bleek te zijn. Het was gewoon een blunder. Mathijs wou niet achterblijven en sloeg met zijn toren de zwarte loper. Die toren ging er echter met een tussenschaakje af. Bleef over een eindspel met dame en drie pionnen voor Feline en een dame en één pion voor Mathijs. Door de open koning van Feline was eeuwig schaak niet te vermijden. Vandaar remise.

SAM_2465Gelijktijdig won Lisanne Waardenburg haar partij tegen Jorn Torenbosch. Stond de hele tijd wel goed, maar er zaten nogal wat taktische wendingen in de stelling. En de tegenstander wist ook met mat te dreigen. Lisanne was echter sneller en de open koning van wit werd opgebracht.

SAM_2469Bleef over de partij van Stephan Broertjes tegen Marcel Pouw. De opening was voor Marcel Pouw en er waren geen toeschouwers die het punt naar Coevorden zagen gaan. De zwarte triple b-pion leek een prooi voor wit. Na een algehele ruil van de torens op de c-lijn bleek de voorste b-pion naar c2 te gaan. en toen kwam de tweede b-pion er ook aanstormen. SAM_2472Winst scheen plotseling voor Stephan te zijn. De pionnen werden door Marcel echter onschadelijk gemaakt en er ontsond een eindspel met ieder twee verbonden pionnen en een paard. De koning van Marcel stond wat ver weg en daarom werden er winstkansen toegedicht aan Stephan. Die liet toe dat de witte koning bij zijn pionnen kwam te staan. Remise leek toen het enige resultaat. Echter toen iedereen de dames feliciteerden met de overwinning kwam Stephan binnen met de mededeling dat hij gewonnen had.

En dat leidde tot onderstaande foto van vier glunderende spelers.

SAM_2474

 

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: